perjantai 17. tammikuuta 2014

Koulutunti

Moi!
Huomasin tuossa bloggeriin saapuessani, että tämä postaus on blogin sadas.
Tässä postauksessa kerron eilisestä koulutunnista kuvien kera. Kommentteja tulemaan!
Menin tallille 17.50 ja Hippu olikin sisällä odottamassa. Harjasin sen ja laitoin sille kamat päälle. Menin noin kello 18.15 verkkaamaan Hippua.
Verkaksi menin ravia ympyröillä ja tein myös vähän pohkeenväistöjä. Hippu oli tosi energinen, mutta tuntui siti tosi kivalta. Pian edellinen tunti jo loppuikin ja oli minun vuoroni.
Ihan ensin kerroin Jaanalle, että Hippu on ollut tosi kiva ratsastaa ja mennyt normaalia paremmin tässä viimeisen viikon aikana.
Aloitimme ratsastamalla kulmia käynnissä. Jokaisessa kulmassa piti väistättää takapäätä ulos ja se onnistuikin ihan kohtuullisesti. Ihan ekoissa kulmissa Hippu vähän koitti tulla sisäpohjetta vasten, mutta alkoi nopeasti kuunnella. Kokeilimme samaa ravissa, mutta Hippu ei enää kuunnellut sisäpohjetta yhtään. Vauhtiakin oli vähän liikaa ja sain vielä palautetta käsistäni, jotka ovat kuulemma liian ylhäällä. Juuri kun olin opetellut pitämään ne ylempänä, koska ennen ne olivat liian alhaalla.
Pitkän hiomisen jälkeen sain Hipun toimimaan myös ravissa hyvin. Ravasimme hetken ympyrällä ja haimme oikein rentoa ravia. Sain hyviä vinkkejä siihen, miten saan Hipun kevyemmäksi edestä ja niitä soveltamalla saimme aikaan hyvää ravia. Nostimme ensin oikean laukan ja tarkoitus oli mennä kulmia, mutta poni vaan kiihdytteli eikä kuunnellut lainkaan sisäpohjetta. Joka kerta, kun pyysin Hippua hidastamaan, se rikkoi laukan ja jatkoi kiitoravissa muutaman askeleen, kunnes sain taas vauhdin hidastettua. Päätimme siirtyä laukkaamaan ympyrälle ja siinä laukka onnistui taas hyvin. Lähdimme ympyrältä tekemään taas koko uraa ja nyt sain kulmissa sisäpohkeen kohtuullisen hyvin läpi.
Vaihdoimme suuntaa ja laukkasimme taas ensin hetken ympyrällä. Vasemmassa kierroksessa myös kulmat onnistuivat heti paljon paremmin. Laukkojen jälkeen otimme vielä rentoa ravia. Kun olimme tyytyväisiä jatkoin muutaman kierroksen, joiden aikana Hippu sai venyttää itseään eteen-alas. Ravien jälkeen aloin kävellä loppukäyntejä. Kävelyn ajaksi Hippu sai loimen, koska se oli aivan huurussa, kun hiki oli jäätynyt sen karvoihin.
Pitkien käyntien jälkeen vein ponin talliin ja hoidin sen yökuntoon. Ponille jäi loimi päälle, koska olisin ollut tallilla vielä keskiyölläkin, jos olisin jäänyt odottamaan, kunnes Hippu on kuiva.
Tunnista jäi hyvä fiilis, vaikka Hippu ei ollutkaan ihan parhaimmillaan. Ensi tunnilla sillä ei toivottavasti ole ihan niin paljon ylimääräistä energiaa.
Niin oliko se Hippu päistärikkö vai rautias?
Tässä olisi siis tarkoitus laukata:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti