keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Kuulumisia

Moi!
Nyt, kun en ole muutamaan päivään kirjottanu, voisin laittaa tänne kuulumisia vähän pidemmältä ajalta. Päivitin myös minun ja Hipun omet esittelysivut, nyt tekstiä ja kuvia on paljon enemmän.

Sunnuntaina menimme tallille ajoissa. Otin Hipusta ensin kuvia ja sitten iskä hieroi Hippua. Hieronnan jälkeen lähdimme maastoon kävelemään. Äiti, iskä ja Namu oli kävellen mukana ja minä ratsastin Hipulla. Käveltiin melkeen koko matka ja Hippu oli tosi rauhassa ja nätisti. Lopuksi ravattiin pieni pätkä. Olisin menny vielä kentälle, mutta olin niin jäässä, että vein ponin kuitenkin suoraan talliin ja hoidin yökuntoon.
Maanantaina äiti oli Mini Wahlbergin tunnilla. Hippu oli hieno ja Mini sanoi, että se on kehittynyt tosi paljon ihan muutamassa viikossa. Tästä tunnista en tiedä tarkemmin, koska en ollut katsomassa.
Tiistaina Hipulla oli vapaapäivä.
Tänään menin tallille kolmen jälkeen. Hoidin Hipun kuntoon ja menin maneesiin. Maneesin ovi oli jäässä ja en saanut sitä auki, joten piti vähän pyytää apua. Maneesissa kiristin satulavyön ja nousin selkään.
Käveltyäni 10 minuuttia aloin ravata. Annoin Hipun mennä vapaassa muodossa ja liikkua niin reippaasti, kun se itse halusi. Samalla huomasin, että maneesissa on tosi pimeetä, joten pyysin äitiä laittamaan sinne valot.
Aloin koota Hippua ja menin ravissa avoja ja väistöjä. Väistöt meni hyvin, mutta vasemman kierroksen avoissa Hippu yritti lähteä suoraan eteenpäin. Muutaman toiston jälkeen avot kuitenkin onnistui ihan hyvin.
Menin ravissa ympyröillä temponvaihteluita. Hippu ei ensin kunnolla lisännyt ravia, vaan alkoi vaan mennä nopeammin. Saatuani ponille kunnolla takajalat alle se kuitenkin meni hyvin myös pidemmällä askeleella.
Nostin molempiin suuntiin parit laukat ja laukkasin ympyröillä. Hippu malttoi laukata hitaasti, mutta ekassa laukanvaihdossa se hyppäsi loikan eteenpäin ja jatkoi kierroksen ristilaukassa. Saatuaan laukan korjattua Hippu laukkasi taas hyvin.
Loppuun menin vielä ravissa pohkeenväistöjä ja ravasin eteen-alas. Kävelytin ponia n. 10 minuuttia ja vein sen talliin.
Otin ponilta kamat pois ja laitoin sille loimen. Hipulla oli karsinassa heinät odottamassa, joten se alkoi heti syödä. Myöhemmin annoin sille vielä puurot ja porkkanoita.
Huomatkaa alahuuli





2 kommenttia:

  1. Tämä sun suokkis on vain niin upea!:) kade...mutta niin blogissasi on hienoja kuvia, teksti ja ulkoasu ovat kivoja.

    VastaaPoista