maanantai 13. tammikuuta 2014

Erikoispostaus/kuvanmuokkaus

Moi!
Päätin tehdä erikoispostauksen 20 lukijan kunniaksi. Osa varmaan huomasikin, että tämän piti ilmestyä eilen, mutta en päässyt koneelle, joten julkaisen tämän nyt sitten tänään.
Erikoispostauksen aiheena on kuvanmuokkaus. Päätin hieman valaista teille, että miten muokkaan kuviani. Mallit on tehty pikaisesti, ne eivät ole täydellisiä töitä, vaan viidessä minuutissa muokattuja esimerkkejä, joiden tarkoitus on vain näyttää, mitä kuvalle tapahtuu.
Seuraavien esimerkkien lisäksi toki parantelen laatua ja tasoitan sävyjä, mutta ne toimenpiteet eivät tähän päässeet/joutuneet:D
Pitemmittä (köhköh) puheitta siirtykäämme asiaan.
Ensinnäkin, käytän picmonkeytä ja pixrliä. En siis ole ladannut koneelle mitään, vaan nämä ohjelmat löytyvät ihan netistä.
1. Kuinka poistan kuvista "turhat" elementit:
ennen

jälkeen

Tässä on kuva esteratsastuskilpailuista. En pitänyt tuosta esteestä, joka on etualalla, joten poistin sen. Toki jonkun mielestä este sopii kuvaan, mutta minua se vain ja ainoastaan häiritsi.
Menin plixr-ohjelmaan ja valitsin kloonaustyökalun (tai joku sellanen se nimeltään oli). Valitsin aina, mitä haluan siirtää mihinkin kohtaan ja tässä lopputulos. Aita on hieman huono, mutta haluan edelleen painottaa, että tein esimerkit nopeasti.
2.
Tässä kuvassa taas oli todella paljon tyhjää tilaa, joten päätin lisätä siihen Hipun, jotta Pasha ei näyttäisi niin "yksinäiseltä".
ennen

jälkeen
Hippu on hieman huonosti rajattu, sen ympärillä näkyy tummaa. Mutta nämä ovat edelleenkin vain malleja, eivät täydellisiä töitä (en kai toista itseäni?)! Tämän siis tein picmonkeylla. Laitoin ensin alkuperäisen kuvan, minkä jälkeen liitin kuvan Hipusta ja poistin siitä taustan käyttämällä "eraser" toimintoa. Lopuksi vain sijoitin Hipun sopivaan paikkaan.
3.
Seuraavaksi vuorossa monelle tuttu asia, eli rajaus. Kuvassa oli häiritsevästi toinen hevonen, jota ei näkynyt kuitenkaan kokonaan, joten poistin sen kokonaan, jotta huomio kiinnittyisi enemmän Hippuun, eikä etualalla irvistelevään hevoseen. Lisäksi muutin kuvan mustavalkoiseksi.
ennen

jälkeen
Kuvan muokkasin jälleen picmonkeyllä. Ensin valitsin "crop"-toiminnon ja sillä rajasin kuvaan vain Hipun. Sen jälkeen valitsin taikasauvan kuvan ja sieltä kohdan "black and white", josta valitsin sävyksi valkoisen. Bloggerin laadulla kuva tosin näyttää enemmänkin ruskealta.
4.
Tähän kuvaan halusin lisätä tekstiä ja kuvioita. Kuva on tehty picmonkeyllä. Ensin lisäsin tekstin tyylin, ja sitten lisäsin kuvia. Muokkasin vielä kuvien ja tekstin väriä, ja valmista tuli:)

Mitä piditte postauksesta? Haluaisitteko jatkossa lisää erikoispostauksia, ja mitä niiden sisällöksi? Kommentoikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti