lauantai 18. tammikuuta 2014

Tuuppailupäivä

Moikka!

Lähdimme äidin kanssa tallille yhden jälkeen. Tallille saavuttuamme menin suoraan ottamaan Hipusta kuvia tarhaan. Neiti oli hyvällä tuulella ja ensimmäisenä se rupesi nuolemaan takkini huoussa olevaa tekoturkista♥ Kuvat onnistui hyvin (vaikka aluksi en meinannut saada ponia irti takistani) ja Hippu poseerasi koko ajan korvat pystyssä.
Otin Hipun sisään ja aloin laittaa sitä kuntoon. Harjaamiseen ei mennyt kauaa, koska poni ei ollut yhtään likainen. Harjauksen jälkeen putsasin nopeasti kaviot ja laitoin ponille varusteet päälle.
Kävelin melko pitkään ja kävelyn jälkeen annoin Hipun päästellä ylimääräisiä höyryjä. Poni meni molempiin suuntiin muutaman kierroksen kunnon vauhdilla ja sen jälkeen aloin pyytää sitä kuulolle.
Aluksi ratsastin Hipun ulko-ohjan tuelle ja tein tarkat kulmat. Hippu oli oikeastaan ihan hirveä, se oli jatkuvasti kuolaimen takana ja jos sen nosti ylemmäs se päätti vain vetää täysillä vastaan ja nostaa pään niin ylös, kun pystyi.
Koitin saada Hippua kunnolla ohjan ja pohkeen väliin ympyröillä ja tein paljon suunnanvaihtoja. Ympyröillä Hippu oli melko hyvä, mutta aina, kun suoristin ponin, se nousi taas ylös tai painui liian alas. Aloin tehdä siirtymiä, jotta Hippu joutuu kuuntelemaan minua, ja sitten se alkoikin toimia ihan hyvin.
Siirryin takaisin ympyrälle ja hain Hipun taas tasaiseksi ja rennoksi. Sain tehtyä hyviä suunnanvaihtoja ilman tahtirikkoa ja pitkästä aikaa Hippu oli helpompi ratsastaa oikeassa kierroksessa, koska yleensähän se on oikealle aika jäykkä.
Aloitin laukat oikeassa kierroksessa ja aluksi Hippu yritti lähteä nopeammin ja painaa ohjalle. Saatuaan muistutuksen siitä, miten laukassa tulee toimia poni meni kivasti ja laukasta raviin siirtymätkin oli yllättävän hyviä.
Vaihdoin suunnan vasemmalle ja otin taas laukkaa. Hippu ei enää yrittänyt spurtata, vaan pysyi hyvin tasaisessa tahdissa. Raviin siirtymät onnistui taas hyvin, kunhan muistin jarruttaa enemmän istunnalla, kuin ohjalla.
Laukkojen jälkeen hain Hipun rennoksi ja tasaiseksi ensin käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Saatuani ponin tasaiseksi ja liikkumaan kunnolla eteen annoin sen venyttää eteen-alas ravissa.
Ravasin muutaman kierroksen, ja sen jälkeen otin satulan pois ja laitoin loimen tilalle. Kiipesin selkään ja kävelin loppukäynnit ilman satulaa.
Käveltyäni tarpeeksi vein Hipun talliin ja otin siltä suitset ja suojat pois. Annoin ponille puurot ja se sai iltapäiväheinät. Hippu sai jäädä sisälle, koska muitakin hevosia alettiin jo tuoda talliin.






 Huomenna tulee postaus estevalmennuksesta, yritän saada sieltä kuvia ja mahdollisesti myös videon:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti