lauantai 11. tammikuuta 2014

Hyppyjä

Moikka!
Ihan ensin, blogissa on nyt upeat 20 lukijaa, iso kiitos kaikille! Sen kunniaksi huomenna on tulossa erikoispostaus, joka on itseasiassa jo valmis, mutta jättäkäämme sen silti huomiseksi.
Juuh, mennään päivän aiheeseen. Tänään siis menimme tallille 12.30. Hain Hipun heti sisälle ja aloin harjata sitä. Poni vaikutti hyväntuuliselta ja reippaalta. Laitoin koulusatulan (olikohan viisasta?) ja muutenkin koulukamat.
Vasta maneesissa päätimme äiskän kanssa, että tänään hypätään. En jaksanut vaihtaa satulaa, joten hyppäsimme siis koulusatulalla.
Hippu sai hyvät alkukäynnit samalla, kun kannoin esteitä. Laitoin yhden kavaletin pitkälle sivulle ja toiselle pitkälle sivulle laitoin korotetut ravipuomit. Laitoin vielä maneesin poikki (onko se leveyshalkaisija?:D) ristikon.
Tässä vielä havainnollistava kuva.
Noustuani selkään aloin heti ravailla. Ensin tein askeleenpidennyksiä ja -lyhennyksiä. Hippu liikkui kivan rennosti, mutta siitä huomasi kyllä, että se tiesi pääsevänsä hyppäämään. Koitin saada sitä vähän hitaammaksi raviväistöillä. Raviväistötö onnistui tänään(kin) tosi hyvin ja Hippu astui kunnolla ristiin.
Menin ravipuomit ja kavaletin pari kertaa ravissa. Ensin Hippu meni kivasti, mutta kun se alkoi vähän kuumua ravipuomien välit alkoivat tuntua ahtailta, koska poni päätti alkaa kiihdyttää. Saatuoni molempiin suuntiin hyvän suorituksen kiitin ja annoin kävellä.
Sitten tulin kavalettia laukassa. Hippu malttoi mennä rauhassa ja osui hyvin oikeisiin paikkoihin, joten se ei tainnut kertaakaan kolauttaa puomiin. Menin kavaletin vain pari kertaa molempiin suuntiin, koska äiti oli rakentanut meille uuden tehtävän.
Seuraavassa tehtävässä oli kaksi ristikkoa ympyrällä. Ympyrä oli vieläpä melko pieni, joten tiesin heti, että joudun pidättämään aika paljon.
Lisää havainnollistavia kuvia.
Aloitin tehtävän ravissa, koska halusin ensin ehtiä kääntää kunnolla. Hippu tuli pari kertaa aika lähelle, joten hypyistä tuli aika mielenkiintoisia.Eikä koulusatula helpottanut ratsastamista lyhyillä jalustimilla yhtään! Heti tajuttuaan tehtävän idean Hippu alkoi hypätä hyvin. Hyppäsimme tehtävän muutaman kerran molempiin suuntiin.
Seuraavaksi tulimme saman laukassa. Hippu alkoi kuumua ja jouduin tosissani pidättämään, ettei poni tulisi esteiltä alas niin etupainoisena. Oikeassa kierroksessa meni melko hyvin ja paikat osui kivasti. Vasemmassa kierroksessa toin Hipun liian kauas, koska tiet oli niin lyhyet ja en saanut laukkoja sopimaan kovin hyvin. En varmaan valehtele kovin paljon, jos sanon, että ehdin ratsastaa yhden askeleen suoraan ennen hyppyä, ja se yksi askel piti vielä saada sopivan pituiseksi. Olisikohan isompi maneesi kiva? Jossain vaiheessa tajusin sopivan laukka-askeleen pituuden ja hypyt alkoi onnistua paremmin, vaikkakin edelleen ne oli sellaisia valtavia tiikeriloikkia, joihin oli todella vaikea päästä mukaan. Lisäksi jalustimeni olivat liian pitkät, koska oli se väärä satula. Vaihdoimme vielä suuntaa ja saimme pari tosi hyvää hyppyä, joten päätimme lopettaa siihen.
Laukkasin vähän ja yritin saada takajalat aktiivisiksi. Hippu oli aika väsynyt ja se olisi paljon mielummin mennyt karsinaan syömään.
Loppuun ravailin ihan pitkin ohjin ja tulin alas kydistä. Hippu sai taas loppukäynnit samalla, kun keräsin esteitä pois.
Päästimme Hipun vapaaksi maneesiin hetkeksi. Otimme satulan samalla pois, jotta poni sai liikkua vapaammin. Lisäksi irrotimme suitsista ohjat. Ensin äiti teki ponin kanssa seurausharjoituksia ja sitten olisimme antaneet sen piehtaroida, mutta se ei ilmeisesti halunnut. Hippu sai pari epämääräistä pukittelukohtausta. Nauroimme aivan hulluna, kun poni hyppi ympäri maneesia ja viskeli päätään.
Veimme Hipun talliin ja otimme siltä loputkin kamat pois. Annoimme sille puurot ja äiti laittoi kylmäyssuojan samalla, kun minä virittelin loimea ponin päälle.
Lähdimme kotiin ja Hippu sai jäädä vielä sisälle kuivattelemaan. Suski lupasi heittää sen myöhemmin takaisin ulos.

Skipatkaa ratsastajan jalka


Mitäs tässä lukee...?


Ei toki ollut kameran linssi huurussa:/

Ai mää vai?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti