perjantai 10. tammikuuta 2014

Energinen karvapallo

Moi!
Lähdin tänään tallille kolmelta. Hain Hipun heti sisään ja se sai iltapäiväheinät. Poni sai syödä samalla, kun harjasin sitä ja kannoin kamat käytävälle. Läitoin suojat, suitset ja satulan ja menin maneesiin. Maneesissa oli kamala ruuhka, mutta en viitsinyt mennä uloskaan, koska satoi ja tuuli, joten olisin varmaan jäätynyt.
Käpsyttelimme siinä aikamme ja sen jälkeen aloin ravailla. Juuri, kun olin saanut Hipun rennoksi ja liikkumaan oikein päin, äiti tuli maneesin ulko-ovesta sisään. Hippu ei kuullut, kun äiti vihelsi, joten se pysähtyii kuin seinään. Sitten se kääntyi ympäri ja poistui paikalta. Minulta tippui molemmat jalustimet, mutta pysyin kyydissä.
Sitten poni jatkoikin sähläystä. Ensin se ei suostunut menemään edes oven lähelle, vaan pysähtyi ja yritti hypätä pystyyn. Hipun pystyyn hyppääminen tosin tarkoittaa etujalat 30cm ilmaan ja takaisin alas ja sama uudestaan. Kun sain ponin jotenkin oven luo, se poikitti ja yritti taas häipyä.
Tein paljon töitä ympyröillä, volteilla ja kiemuraurilla, että sain Hipun rennoksi, mutta työnteko tosiaan kannatti. Hippu ei ole ikinä liikkunut niin kivasti ja omalla moottorilla, kuin se tänään liikkui. Poni ei vetänyt vastaan, nojannut sisäpohkeeseen tai yrittänyt rikkoa tahtia kertaakaan. Olin tosi tyytyväinen, joten annoin Hipun kävellä.
Seuraavaksi kokeilin laukkaa. Nostoissa Hippu piti kerrankin muodon samana. Laukka tuntui kivalta ja sitä pystyi kerrankin pidentämään ja lyhentämään. Tein laukassa ympyröitä ja kokeilin myös pikkupätkän laukkaväistöjä. Meidän ekat laukkaväistöt sujui ihan hyvin, tai no, todella hyvin ensimmäisiksi laukkaväistöiksi. En kuitenkaan voinut kamalasti laukata, koska maneesissa oli niin ahdasta, kun moni muukin yritti ratsastaa.
Menin vielä raviväistöjä, jotka onnistui paremmin, kuin koskaan. Hippu malttoi mennä etuosa edellä ja astui kunnolla ristiin. En itse ole koskaan ollut mikään loistava raviväistöissä, mutta tänään ne tuntui tosi helpoilta. Tästä lähtien teen niitä ehdottomasti useammin!
Ravailin suurilla ympyröillä ja pidensin ensin raviaskelta niin paljon, kun pystyin. Sen jälkeen kokosin ravin ihan lyhyeksi ja Hippu ei vieläkään vetänyt vastaan, niin kuin sillä on usein tapana. Loppuun ravasin vielä kunnolla eteen-alas ja tulin pois selästä.
Taluttelin hippua 10 minuuttia ja vein sen talliin. Koko hevonen oli ihan läpimärkä hiestä, joten laitoin sille kuivatusloimen. Annoin Hipulle puurot ja venyttelin sen kanssa. Ponilla oli vielä hieman heinää, joten se jäi syömään niitä. Juuri ennen kotiin lähtöä otin ponilta loimen pois ja toivotin sille hyvät yöt.
Valitettavasti en saanut ketään kuvaamaan, olisin itsekkin halunnut kuvia meidän menosta. Kuitenkin ratsastuksen jälkeen on otettu muutama kuva.



4 kommenttia:

  1. Oiii ihana suokki blogi♥ Suokki blogeja näkee aika harvassa, ja itelläni on kanssa suokki blogi :) Jäin seurailemaan, kivoja kuvia ja postauksia!

    Sait uuden lukijan, saanhan mäkin?:)

    http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Todella nätti suokki sulla!:) jäin seurailemaan ja vinkvink omassa blogissa suokki hömpötystä myös ;)
    Teamrujoataidetta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) ja onhan se tosiaan nätti.
      Käyn kattoo sun blogin.

      Poista