maanantai 6. tammikuuta 2014

Maastoilua

Moikka!
Menin  tallille 11.30 ja hain Hipun kamat valmiiksi karsinan eteen. Kävin hakemassa ponin sisään ja harjasin sen. Olimme siis lähdössä maastoon kuuden hevosen voimin:) Mukana olivat Paula Delialla, Karoliina Maijalla, Minä Hipulla, Heli Ruusulla, Tiia (oliko se sen nimi?:D) Santulla ja Pia Napilla. Nappi, Santtu, Ruusu ja Maija olivat ensimmäistä kertaa maastossa meidän tallilla, joten sovimme, että emme mene ravia emmekä laukkaa.
Varustettuani Hipun menimme ulos ja kaikki nousivat hevostensa selkään. Lähdimme kävelemään jonossa kohti junaradan vartta.
Radan varressa tuli onneksi vain yksi juna ja sekin oli hidas. Edessäni ollut Maija-poni vähän loikki, mutta Hippu oli onneksi ihan rauhassa. Alitimme radan ja ensimmäisen laukkasuoran alussa Hippu olisi halunnut lähteä ohittamaan koko jonon. Sain ponin jotenkuten kuriin ja matka jatkui. Erään talon pihassa oli pieni traktori, joka onneksi tajusi pysähtyä, kun menimme ohi. Sitten tulikin meidän toinen laukkasuora, ja Hippu alkoi taas säheltää. Menin sulkutaivutusta tosi pitkään, että sain ponin pysymään käynnissä.
Kävelimme pientä, pehmeää hiekkatietä ja kaikki olivat ihan rakastuneita, kun pääsivät vihdoin kunnon metsään. Santtu ja Nappi sekoilivat jotain jonon perässä, mutta muuten hepat käyttäytyivät toistaiseksi ihan mallikkaasti.
Metsätie loppui ja jouduimme menemään autotien laitaa n. 200 metriä, kunnes käännyimme koirapuistolle. Hippu yritti taas ohittaa jonon, ja minua alkoi jo pikkuhiljaa ärsyttää, kun poni ei viitsinyt olla kunnolla. Koirapuiston jälkeen kävelimme jälleen peltotietä. Hippu alkoi rauhoittua,  joten menin hetken ihan pitkin ohjin.
Alitimme junaradan ja menimme radanvartta pitkin tallille. Hippu yritti vielä kerran ryöstää laukkaan, mutta rauhoittui nopeasti. Tallin pihalla hyppäsimme alas selästä ja veimme hevoset talliin.
Otin Hipulta kamat pois ja vein ne kaappiin. Annoin ponille puurot ja heitin sen pihalle.
Jonoon järjestäytymistä...

Ja mars matkaan. Ensin Paula Delialla, Karoliina Maijalla, minä Hipulla, Heli Ruusulla, Tiia(oliko se sen nimi?) Santulla ja viimeisenä Pia Napilla.

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Millä tallilla toi Maija heppa nyt asustaa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Maija asuu Stonehill's stable-nimisellä pienellä yksityistallissa, joka sijaitsee Purolassa.

      Poista
    2. Okei!(: Maija oli ennen Järenpään ratsastusseurassa (JRS) niin kävin ennen järssillä,mutten enää. Ratsastelin Maijalla aika paljon,joten vähän ikävä on!:/

      Poista
    3. Juu, Järssillähän se oli:) kiva tietää, että joku tuntee ponin menneisyydestä, itsekkin sillä Järssillä taisin joskus mennä.

      Poista
  2. Toooooosi kiva blogi!;) Liityin lukijaksi!:)
    http://estehirmu.blogspot.fi

    VastaaPoista