sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Estetunti

Moi!
Tänään olimme ensimmäisen kerran puoleen vuoteen hyppytunnilla. Meillä oli myös uusi valmentaja, joten aloitimme tavallaan ihan alusta.
Menin tallille kahden jälkeen. Oli aika kylmä, mutta ei se paljon haitannut.
Otin Hipun heti sisälle ja aloin harjata sitä. Harjauksen jälkeen aloin kantaa varusteita karsinan eteen. Varustin ponin ja laitoin omat ratsastuskamat päälle.
Verkkasimme maneesissa n. 20 minuuttia käynnissä ja ravissa. Hippu oli kiva, mutta vähän tahmea. Verkan jälkeen minä ja äiti kannoimme esteet valmiiksi.
Vihdoin uusi opettajamme, Anu tuli ja aloimme mennä ravissa ja laukassa voltteja. Hippu ei meinannut kääntyä oikeassa kierroksessa, mutta muuten se oli ihan kiva. Menimme muutamat raviväistöt ja ne onnistui ihan kohtuullisesti.
Aloimme tulla puomeja. Piirsin tuohon alle mallin tehtävästä, koska en nyt viitsi alkaa selittää kauheasti. Hippu meni reippasti ja yritti välillä mennä kahden askeleen välit yhdellä askeleella. Parin toiston jälkeen poni kuitenkin rauhoittui.
toivottavasti saatte jotain selvää, tosin mallissa on virhe. Sinisten puomien pitäisi olla numerot 1,3 ja 5 ja pinkkien puomien numer 6, pahoittelen!
Seuraavaksi nostimme kaikki puomit ristikoikse niin, että edellisessä mallissa olevat siniset puomit ovat yksi este, liila puomi on yksi este, keltainen puomi on yksi este ja pinkeistä puomeista tehtiin yksi este. Ristikot olivat pieniä, mutta tarkoitus ei ollutkaan hypätä isoa.
Hippu kaahasi aika kovaa, mutta kun sain sen jotenkin avuille, se hyppäsi ihan hyvin, vaikkakin liiotteli hyppykaarta. Menimme tehtävän pari kertaa jasen jälkeen pidimme taas pienen tauon.
Anu nosti muita esteitä n.70 senttisiksi, mutta jätimme sinisen esteen ristikoksi. Pinkeistä puomeista tuli tasaokseri ja kaksi muuta estettä oli pystyjä.
Hippu oli jo rauhoittunut ja saimme muutaman tosi hyvän hypyn ja lähestymisetkin alkoivat onnistua. Okserille Hippu tuli kerran liian lähelle ja en saanut sitä käännettyä, joten menimme ponin kanssa eri suuntiin ja oli todella lähellä, että saisin maistaa maneesin hiekkaa. Hippu kuitenkin jarrutti ja sain itseni takaisin tasapainoon. Hyppäsimme radan vielä kerran ja se onnistuikin lähes täydellisesti.
Päätimme lopettaa hyppäämisen onnistumiseen, joten ravasin loppuravit ja kävelin loppukäynnit. Tallissa kylmäsin Hipun jalan ja annoin sille puurot. Poni sai selkäänsä lämpimän villaloimen ja jäi karsinaan torkkumaan, kun lähdin kotiin.

Superponi♥


waawi on ihan innoissaa♥

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja tykkään muutenkin tästä sun blogista! :)
    (Tosin vihaan tota kommentoinnissa olevaa numurovarmenne juttua.)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Poistan nnumerovarmenteen kun pääsen koneelle:)

    VastaaPoista