tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi 2013 tiivistettynä

Hei ja erittäin megasuperhyper ihanaa uutta vuotta kaikille! Blogi on saavuttanut vuoden tavoitteensa, 15 lukijaa on täynnä:) Hippuja höpöheinästä-blogihan on perustettu 10.7.2013, joten ette edes tiedä, mitä koko vuosi on sisältänyt. Siispä valaisen asiaa hieman.
Tammikuu:
 Tammikuussa meillä oli siis vielä Amanda, Hipusta ei ollut vielä tietoakaan. Olin tammikuusta kaksi viikkoa Mexikossa, joten ratsastus jäi vähemmälle. Tuuppailin Amandalla koulua, enenää lainkaan halunnut hypätä sillä pukittelun vuoksi. Aloimme etsiä uutta hevosta. Tammikuulta kuvia on tosi vähän:/
 Helmikuu:
 Hekmikuussa kävimme koeratsastamassa paria hevosta, mutta ne eivät olleet sopivia meille. Toinen oli selkeästi epäpuhdas ja toinen sai kohtauksen kun sillä meni ilman satulaa. Niinpä hevosen etsintä jatkui ja jatkoin myös Amandan kanssa tuuppailua. Kävin kahdella hyppytunnilla kaverini ponilla, Artolla.


 Maaliskuu:
Maaliskuussa koeratsastin vain yhden hevosen. Hevonen oli upea lipizza, mutta en pitänyt siitä lainkaan. Niinpä etsintä jatkui. Hyppäsin myös Amandalla parikin kertaa ja muuten tuuppailin sillä. Maastossakin taisi tulla käytyä melko useasti. Namu syntyi 10.3 ja kävimme katsomassa sitä, kun se oli parin viikon ikäinen.


Huhtikuu:
Huhtikuussa löysimme Hipun. Kävimme koeratsastamassa sen ja rakastuin siihen täysin. Kahden kokeilukerran jälkeen sovimme eläinlääkärintarkastuksen ja kaupat tehtiin kuun lopussa. Jatkoin edelleen Amandan kanssa työskentelyä, koska Hippu ei muuttaisi meille vielä kuukauteen. Huhtikuussa kävimme myös katsomassa Namua pari kertaa sen kasvattajalla.
Toukokuu:
Toukokuussa kävimme katsomassa Hippua kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla hyppäsimme esteitä ja sainkin aika vauhdikasta kyytiä. Poni yllätti hyppääjänlahjoillaan:) Toisella kerralla menimme koulua ja Hippu oli aivan ihana. Amandalle löydettiin ylläpitäjä, mutta se ei lähtenyt vielä ylläpitoon. Kuun puolivälin jälkeen Namu muutti meille ollessaan 8 viikkoa vanha.




Kesäkuu:
Kesäkuun ensimmäisenä päivänä koitti pitkään odotettu hetki, kun Hippu muutti meille asumaan. Poni marssi itsevarmasti ulos kuljetusautosta ja puolet tallilaisista tuijottivat, kun se ja sen entinen tarhakaveri Pasha pääsivät samaan tarhaan. Amanda lähti ylläpitoon 2.6.
Kesäkuun aikana kerkesin hypätä Hipulla, käydä koulutunneilla ja maastoilla. Kesäkuun lopussa lähdimme yli viikoksi leirille Hipun vanhaan kotiin. Leirillä harjoittelimme hyppäämään erikoisesteitä ja tietysti oli myös koulutunteja.
Hippu pääsee ekan kerran uuteen tarhaan.



Heinäkuu:
Heinäkuun alussa leirimme huipentui kilpailuihin Valkeakosken ratsastuskoululla. Meidän ensimmäiset kisat sujuivat vaihtelevasti. Kouluuokissa tulokset olivat heCssä ja Aikuismerkissä molemmissa vähän päälle 58% ja sijoituksista jäätiin todella kauas. Estekisoissa hyppäsimme 50-60cm ja 70-80cm puhtain tuloksin. Sijoituimme pienemmässä luokassa viidensiksi ja isommassa olimme sijalla 10, kun palkittiin 9 parasta.
Kotiuduttuamme leiriltä kävimme vielä aktiivisesti tunneilla, kunnes 24.7 Hippu alkoi ontua ja koko treeni- ja kisakausi tyssäsi siihen. Kävimme klinikalla ja saimme diagnoosiksi vasemman etupolven niveltulehduksen ja toisen takasen nyrjähdysvamman.


Esteiden palkintojenjako



Elokuu:
Koko elokuu menikin Hipun ontuessa. Käpsyttelimme vain kentällä ja maastossa, sekä joskus myös maneesissa.Muuta ei sitten tullut tehtyäkään.
Syyskuu:
Syyskuussa kävimme taas klinikalla. Hippu sai taas piikin etupolveensa ja saimme ohjeet kävelyttää sitä. Niinpä koko kuukausi meni ponin ollessa edelleen toipilaana.
Waawi klinikalla
Lokakuu:
Lokakuussa Hippu vietiin taas klinikalle, tosin ihan eri syystä. Hipulta letkutettiin hiekkaa pois vatsasta ja siinä samalla huomattiin, ettei siinä kahdesti piikitetyssä etupolvessa mitään vikaa ole, vaan kavionivelessä. Poni sai piikin kinttuunsa ja sai jäädä klinikalle. Kävimme Tallinna Horse Showssa.
Hipun tultua kotiin klinikalta jatkoimme edelleen kävelyttämistä muutaman viikon ajan. Kuun loppupuolella Hippu alkoi taas olla terve, ja voi sitä ilon ja onnen määrää, kun silä sai taas ravata pieniä suoria!
Ainiin, olihan vielä HIHS, jossa tuli pyörittyä torstai ja lauantai.


Marraskuu:
Marraskuussa Hippu oli taas hyvässä kunnossa, joten pääsin ratsastamaan ja laukkasimmekin pitkästä aikaa. Hipun vanhat omistajat kävivät meillä ja sain siinä samalla valmennusviikonlopun. Koko kuukausi meni nopeasti ja olin seitsemännessä taivaassa saadessani taas ratsastaa kunnolla.


Joulukuu:
Joulukuussa pääsin treenaamaan oikeasti kunnolla. Kävin koulutunneilla, maastoilin paljon ja hyppäsinkin kerran. Hipun kunto nousu ja se sai lihaksia taas takaisin. Tallilla oli jouluratsastus, jossa kävimme tonttuilemassa. Pari päivää sitten Hippu hieman könkkäsi kengityksen älkeen, mutta nyt kaikki on taas kunnossa. Toivottavasti vuosi 2014 on parempi ja Hippu pysyy terveenä, jotta päästään taas kisaamaan. Hyvää uuttavuotta kaikille!:)
Laadulla mennän




2 kommenttia:

  1. todella mielenkiintoinen postaus ja ihanan hepan oot ittelles löytänyt :) toivottavasti pysyy terveenä jatkossakin.

    VastaaPoista