lauantai 28. joulukuuta 2013

Puomeja ja hirvimeininkiä

Heissulis vei! Blogi on taas herännyt lyhyestä "talvihorroksesta" ja postaustahti aktivoituu jälleen. Tänään vuorossa oli puomeja, joista saattekin nyt kuulla tarkemmin:)
Tallille mennessäni hain Hipun heti sisälle. Otin ponista muutaman kuvan ja harjasin sen. Laitoin äiskän kanssa ponille kamat päälle ja menin maneesiin.
Maneesissa saatiin idea, että menenkin puomeja. Olin jo laittanut koulusatulan, enkä jaksanut vaihtaa satulaa enää, joten menin sitten koulupenkillä.
Laittelin puomeja ja äiti kävelytti Hippua sillä aikaa.
Tuossa siis havainnollistava kuva puomeista. Laitoin ne vielä oikean värisiksikinXD
Kiipesin kyytiin ja menin ensin puomeja käynnissä. Siirryin raviin ja menin puomeja erilaisina ratoina ja tein erilaisia käännöksiä. Ehdin ratsastaa ehkä 15 minuuttia ja sitten äiti tuli neuvomaan. Mikään ei ole rasittavampaa kuin oma äiti neuvomassa, jos ei pyydä apua joten saatoin hieman ylireagoida.
Menin tosi hidasta käyntiä, siitä avo ja avon jälkeen suoristus ja raviin. Jatkoin hitaassa ravissa ja menin samalla puomeja. Hippu juoksi kuin vauhkoontunut hirvi, ei tietoakaan pidätteiden kuuntelusta, pää taivaassa ja ravi oli tietysti aivan kamalan tuntuista! Tappelin siinä sitten aikani ja sain avut läpi molempiin suuntiin.
Nostin laukan ja se meni hyvin, kunnes päätin testata puomeja. Hippu kiihdytti täysiä puomille, rikkoi laukan ja ravasi taas sitä hirviravia. Ja ei muuta kun uusi yritys. Toisella kerralla sujui paremmin, mutta Hippu rikkoi taas laukan puomilla. Kokeilin vielä kerran ja se meni ihan hyvin. Tein saman jutun molempiin suuntiin ja sen jälkeen aloin työskennellä ravissa.
Menin ravissa paljon ympyröitä ja yritin hidastaa. Hippu ei ensin suostunut jarrutamaan, mutta antoi pian periksi. Pari pätkää poni meni aivan superhienosti ja olin siihen niin tyytyväinen!♥
Tulin alas selästä ja keräsin puomit pois samalla, kun Hippu käveli itsenäisesti loppukäyntejä seuraamalla minua. Äiti otti Hipulta satulan pois ja veimme ponin talliin.
Laitoin Hipulle loimen ja annoin puurot. Annoin Hipun kuivua ja vaihdoin sille ulkoloimen päälle. Kotiin lähtiessäni heitin ponin pihalle.


Eiks waawi näytäkki pieneltä?:)

Hui, puomi!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti