maanantai 30. joulukuuta 2013

Shoppailua ja tuuppausta

Heissan:)
Tänään kävimme "rehuostoksilla" (köhköh) Jokelan raudassa. Mukaan tarttui kolme rehupussia, purkki magnesiumia, Hipulle uusi kuonokoppa, koska se vanha on rikki, satulahuopa,talviratsastushousut, takki äitille ja pipo Alisalle. Menimme kaupasta suoraan tallille.
Nappasin Hipun sisälle ja laitoin sen kuntoon käytävällä. Vaihdoin estesatulaan uuden huovan ja päätin saman tien "koeajaa" sen. Laitoin myös vaihtelun vuoksi meksikolaiset suitset.
Kävelin pienen maastolenkin alkukäynneiksi. Kiipesimme yhden jyrkemmän mäen ja pari pikkutaaperoa halusi välttämättä paijata Hippua:) Hipulla oli taas turbovaihde päällä ja se laukkasi paikallaan, kun tasusi pääsevänsä takaisin tallille.
Äiti tuli meitä vastaan ja otti pari kuvaa. Menin kentälle ja ratsastin taas Hipun kunnolla kuulolle kaikissa askellajeissa. Hippu alkoi hakeutua muotoon aika hyvin, mutta välillä se nousu ylös ja yritti esittää olevansa kirahvi.
Laukassa Hippu yritti aina kiihdyttää kun käännyttiin portille päin. Tein paljon ympyröitä ja siirtymiä raviin. Nostot oli tänään hyviä lukuunottamatta yhtä, joka oli ratsastajan moka. Kokeilin loivia kiemurauria laukassa ja Hippu yritti koko ajan oikoa. Sain kuitenkin sen menemään kunnolla muutaman kerran. Menin vielä pääty-ympyröitä laukassa ja vaihdoin välillä suunnan ja samalla tein laukanvaihdon. Hippu yritti mennä ulkopohjetta vasten, ja kun sain sen korjattua poni päättikin nojata sisäpohkeeseen. Kun poni oli molempien pohkeiden välissä se veti pään ylös ja yritti kaahata. Neuvottelin Hipun kanssa asiasta pääty-ympyrällä varmaan 10 minuuttia. Lopulta poni laukkasi hyvin molempiin suuntiin.
Lopuksi tein ravissa ympyröitä ja suunnanvaihtoja. Hippu liikkui tosi hyvin koko kropallaan ja käytti selkäänsä tosi hienosti. Olin tyytyväinen poniin ja lopetin siihen.
Kävelin loppukäynnit tallin omistajan pihaan ja sieltä laidunten takaa takaisin tallille. Laidunten takaiselle tielle oli kaatunut puu, josta en meinannut saada Hippua yli. Meidän pieni esteponi ei mennyt lähellekkään koko koivua, vaan puhisi ja pöhisi muutaman metrin päässä. Vihdoin se uskalsi yrittää hypätä ja loikkasi kuin mikäkin hirvi. Heti, kun neiti diiva oli päässyt alas hypystä se pysähtyi kuin seinään ja jatkoi puhisemista. Kävelin loppumatkan tallille ja vein ponin pesukarsinaan.
Laitoin Hipulle loimen ja kylmäsin sen jalan. Pesin vielä suojat, ennen kuin vein ponin karsinaansa. Annoin sille puurot ja lähdettiin kotiin.


"Minä en voi myödätä kaulasta. Minä olen kirahvi!


Maailman hienoin kulta♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti