tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukalenteri #17

Joulu on ihan pian ja nyt onkin aika kertoa, miten perheeni viettää sitä. Aihe on varmaan monesta blogista tuttu ja halusin itsekkin sen täällä kertoa:)

Menemme yleensä 21.12 tai 22.12 isovanhemmillenii Lahteen.Matkustamme sinne yleensä junalla ja mummi tulee hakemaan meidät juna-asemalta.

22 päivä haemme yleensä joulukuusen, mikäli sitä ei ole jo haettu ennen sitä. Joulukuusi jää aina takakuistille odottamaan, että se haetaan sisään. Lisäksi käymme silloin vielä viimeisillä jouluostoksilla ja aloitamme joulukoristeiden etsimisen.

23 päivä koristelemme talon, haemme joulukuusen sisälle ja koristelemme sen. Koristeluun menee usein monta tuntia:) Illalla alamme tehdä jouluruokia. Teemme yleensä kaikki jouluruuat itse. Illalla laitamme kinkun ja laatikot yöksi uuniin.

24 päivä nukumme pitkään. Kun heräämme mummi tekee meille riisipuuroa. Puurossa oleva manteli on ollut minulla kolme kertaa, mutten lainkaan muista, mitä silloin toivoin:) Sen jälkeen teemme vielä loput jouluruuat ja menemme saunaan.
Saunan jälkeen, joskus kello viiden jälkeen syömme jouluruokaa. Ruokailuun menee helposti yli tunti. Ruuan jälkeen jaamme lahjat. Loppuillan vain olemme ja avaamme lahjoja. Juomme myös glögiä ja syömme pipareita. Nukkumaan menemme silloin, kun sattuu väsyttämään. Itse menen nukkumaan reilusti puolenyön jälkeen, noin kello 02.00.

Tässä selostus meidän joulunvietosta. Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti:) Ja ainiin, olenko ainoa, joka on huomannut, että blogger ei näytä lukijapalkkia kokonaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti