lauantai 14. joulukuuta 2013

Joulukalenteri #14

Bongasin Makeilua-blogista tälläisen haasteen, jossa haastettiin kaikki halukkaat.
"Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut. "
(En haasta ketään, vaan kaikki halukkaat saa tehdä! )


Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta:
Hippu on suomenhevonen. Tasoa en osaa täysin määritellä, mutta ehkä heB ja re 90 cm:) Luonteeltaan Hippu on kiltti ja yhteistyöhaluinen, mutta hieman säikky. Hipulla on paljon hyviä päiviä, mutta välissä niitä huonoja, jotka tosiaankin huomaa! Hippu yrittää kuitenkin aina miellyttää ja on ystävällinen kaikkia kohtaan.

Hevoset vai ponit? Miksi?

Hevoset, koska niillä on mukavampi ratsastaa ja pidän hevosten liikkeistä enemmän. Lisäksi hevoset yleensä ovat helpompia, kuin ponit, koska poneilla on aina vähän sitä "omaa kivaa".


Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
Ööööööh...? Amanda? Ennen sen tuloa kävin vain tunneilla ja maastoilin issikoilla. Oma poni muutti kaiken, joten sillä menin ekoja kertoja itsenäisesti silleen "kunnolla".


Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)
Kengällinen. Ehkä siksi, että omat hevoseni ovat aina olleet kengässä. Hippu tarvitsee kengät, koska sillä on herkät kavionpohjat ja erikoiskengitys kavionivelen tulehduksen takia. Lisäksi kengillä voi ratsastaa missä vain, mutta kengättömät hevoset voi arkoa kavioita kovalla pohjalla. Valitettavasti en muista Hipun kenkien kokoa, koska ostamme ne suoraan kengittäjältä.
Klippaus: Puolesta vai vastaan?
Puolesta. Haluaisin klipata Hipunkin, mutta en enää kerkeä paksun karvan vuoksi. Kuitenkin haluan tästä lähtien klipata omat hevoseni.

Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
Laumassa:) Hippu nauttii, kun saa olla tarhakaverin kanssa ja rapsutella. Hippu viihtyy parhaiten porukassa ja hevonenhan on laumaeläin.

Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri)?
 Kiinnostun välillä hevosista ulkonäön perusteella, mutta kyllä se luonne ratkaisee.


Millainen on hyvä hevosblogi?
Sellainen, jossa tulee usein postauksia. Postauksissa on hyvä olla kuvia ja tekstin pitäisi olla selkeää. Lisäksi siisti ulkoasu on aina plussaa.


Pahin tippumisesi?
Pahin tippumiseni oli kuntipuin eräältä tuntiponilta päin maneesin seinää. Hevonen laukkasi ylitseni, mutta minua ei sattunut silti yhtään... En ole koskaan satuttanut itseäni pudotessa, vaikka olen pudonnut todella monesti!

Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
Yhden fleecen, kolme sadeloimea, yhden toppaloimen, kolme ratsastusloimea ja yhden villailoimen. Kai?
Kuinka usein hevosesi liikkuu?

Yleensä 5 kertaa viikossa. Kaksi päivää on vapaata, tosin välillä vapaata on vain kerran viikossa.


Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?
Sanoisin ettäsiltä väliltä. En ole koskaan kieltäytynyt menemästä minkään hevosen selkään, mutta saatan silti pelätä todella paljon esim. hyppäämistä joillain hevosilla. En tosiaankaan nauti siitä, kun hevonen ei ole täysin hallussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti