tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenteri #3

Jouluun on 21 päivää! Eli on jo 3.12!
Tänään joulukalenterissa esittely Amanda-ponista:)
Kuten osa jo ehkä tietääkin, Amanda on ensimmäinen ponini ja edelleen perheeni omistuksessa. Saimme sen vuoden 2009 alussa, kun olin ratsastanut kolme tai neljä vuotta.

Nimi: Amanda VII
Lempinimet: Amanda, Mantu, Mantuli, Mantu-poni, Pikkuponi
Rotu: Norjan vuonohevonen
Syntynyt: v.1996
Syntymämaa: Tanska
Väri: Ruunihallakko, siima, seepraraidat
Säkä: 139,4

Amanda on vahvaluonteinen poni, joka menee vaikka läpi harmaan kiven niin halutessaan. Hoitaessa Amanda on aina ystävällinen ja seisoo rauhassa paikoillaan. Poni saattaa tosin testata vierasta hoitajaa pyörimällä ympyrää.
Ratsastaessa poni on välillä tahmea, mutta välillä aivan ylivireä. Amandan kanssa ei ole koskaan tylsää ratsastaa, koska se keksii aina jotain pientä "kivaa". Hypätessä poni kuumuu ja saattaa pukittaa.
Amandan pukit on aivan oma lukunsa. Poni lähtee kiitolaukkaa, loikkaa ilmaan, pukittaa pari räväkkää pukkia ja hyppää perään sivulle. Amanda sikailee usein niin kauan, kunnes ratsastaja lentää tyylillä alas. Olen tippunut Amandan selästä kymmeniä kertoja. Varsinkin hypätessä poni esitteli rodeotaitojaan aivan liian usein, ja se onkin yksi syy siihen, että poni sai lähteä ylläpitoon.
Amanda on melko osaava, vaikka meille tullessaan se ei laukannut yhtään kaarevaa uraa eikä hypännyt pienintäkään estettä. Nyt poni osaa heB asiat ja avot, sulut ja hieman vastalaukkaakin. Hypätessä Amnada on taitava ja sillä on kisattu 80-90cm ratoja. Amanda on vuoden 2011 vuonohevosten estemestari!
Ensitapaaminen♥ talvi -09

Kevät -09

Kesä -09

Talvi -13

Kevät -13
Rakastan tätä ponia aivan älyttömästi, vaikka se onkin pöhkö ja kovaluonteinen:) Se on ensimmäinen ponini ja tulen muistamaan sen ikuisesti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti