torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukalenteri #5

Taas kerran inspiraatio on hukassa ja aihetta tuli mietittyä koko päivä. Sain kuitenkin idean ja nyt teen postauksen aiheesta...............Ratsastushistoriani!
Aloitin ratsastuksen äitini aivopesun seurauksena heti, kun osasin istua. Silloin menin kaverini shettiksellä. Jatkoin ponilla ratsastusta satunnaisesti, kunnes viisi- tai kuusivuotiaana pääsin alkeistunneille Järvenpään ratsastuskoululle. Ratsastettuani päälle vuoden hankimme vuokrahevosen, irlannincobruunan nimeltä MR Ed. Edi oli pomminvarma ja teki kaiken erittäin hitaasti. Menin Edillä talutuksassa melko usein, mutten mennyt sillä kai koskaan "kunnolla".
Aloimme käydä eräällä islanninhevostallilla, josta vuokrasimme välillä pari issikkaa ja lähdimme niillä maastoon. Hevoset olivat siellä kuitenkin helppoja ratsastaa, joten en oppinut siellä ratsastuksesta kovinkaan paljon. Jatkoin edelleen vakituisesti Järssillä.
Vuonna 2008 aloimme etsiä omaa hevosta, kun olin ratsastanut pari vuotta. Kokeilimme ainakin kymmentä hevosta. Lopulta löytyi Amanda VII, vuonohevostamma. Ostimme Amandan ja se tuli meille maaliskuussa vuonna 2009. Amandan kanssa sujui aluksi ihan hyvin, tosin poni ei laukannut eikä hypännyt kovin mielellään.
Aloimme kehittyä Amandan kanssa ja kesällä 2009 aloitimme kisaamisen. Ensimmäinen luokkamme oli 30cm, jossa meidät hylättiin kieltojen vuoksi esteellä numero kaksiXD Sen jälkeen paransimme kerta toisensa jälkeen ja toisissa kisoissamme olimme 30cm tyyliluokassa toisia!
Vaihdoimme tallia vuonna 2011 ja Amanda alkoi pukitella. En enää kisannut sillä, mutta kehityin muuten aika paljon. Uskaltauduimme osallistumaan vuonohevosten suomenmestaruuskilpailuihin. Sijoituin helpoimmassa koululuokassa toiseksi ja opettajani sijoittui mestaruusluokassa sijalle kuusi. Estemestaruuksissa menin taas helpoimman luokan, joka oli clear round, ja en siis sijoittunut:D Mestaruusluokassa eräs tuttumme voitti Amandalla! Poni oli aivan super koko radan ja uusinnassa se vaan kiisi ympäri kenttää, vaikka estekorkeus oli 90cm.
Lopetin Amandalla hyppytunnit kokonaan kesällä 2012, koska lensin alas joka_ikinen_tunti. Menin vain sileää ja joskus jotain pikku kavaletteja. Osallistuimme jälleen mestaruuksiin ja eräs tuttumme oli koulumestaruuksissa sijalla 8. Itse en kilpaillut ja poni ei hypännyt niissä kisoissa.
Syksyllä 2012 päätimme, että hankimme uuden hevosen. Alkoi etsintä, joka kesti vaikka kuinka kauan. Talven aikana koeratsastin viisi hevosta, joista oikeaksi osoittautui Hippu. Oli maaliskuu 2013, kun astuin ensimmäisen kerran sisään pieneen yksityistalliin ja näin karvaisen suomenhevosen, joka onnistui heti hurmaamaan minut. Koeratsastus meni erinomaisesti ja rakastuin Hippuun. Kävimme kokeilemassa sitä kaksi kertaa ja sen jälkeen eläinlääkärin tarkistus sovittiin. Hippu läpäisi ostotarkastuksen. Teimme kaupat toukokuussa, mutta Hippu muutti uuteen kotiinsa vasta kesäkuussa. Kävin katsomassa sitä viisi kertaa ennen kuin se tuli meille. Samalla Amanda lähti ylläpitoon.
Hipun kanssa kaikki alkoi hyvin. Kävimme leirillä sen vanhassa kodissa ja osallistuimme ensimmäisiin yhteisiin kilpailuihimme. Kouluratsastus ei sujnut kisoissa hyvin, koska olin jännittynyt ja Hippu aisti sen. Olimme helpossa Cssä sijalla 12 prosentein 58.89 ja aikuismerkin kouluohjelmassa sijalla 16 prosentein 58.20.
Esteet sujuivat kilpailuissa hyvin. Olimme 50-60cm luokassa sijalla 5 tuplanollalla! Seuran mestaruusluokassa jäi jarru pohjaan, mutta olimme sijalla 10, eli ensimmäiset ei-sijoittuneet. Sijoittuneita siinä luokassa oli siis yhdeksän.Ja taas tuplanolla. Isompi rata sisälsi maastoesteitä, kuten putki ja risueste.
Pian leirin jälkeen Hippu alkoi ontua ja olimme kevyellä liikutuksella useita kuukausia. Nyt olemme taas alkaneet treenata ja ensi kesänä yritetään uutta kisakautta.
Minä, äiti ja Edi, kevät -06

Minä ja Järssin tuntiponi Jacky talvi -07

Estemestaruus -11

Koulun palkintojenjako -11

Vikoja hyppyjä Amandalla, syksy -11

Talvella 2012:)

Uimassa kesällä -12

Mexicossa keväällä -13

Kaverin ponilla hyppärillä kevät -13

Koulutuuppausta kevät -13

Kolmas kerta Hipulla kevät -13

Ekojen koulukisojen jälkeen kesä -13

8 kommenttia:

  1. Vuonismestaruus oli kyllä 80cm :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuleppas nyt arvon anonyymi:D vuonismestaruuksien perusrata on 80cm ja uusintarata 90 cm:) ja tässä tekstissä tarkoitin juuri uusintaa.:)

      Poista
    2. Ei ole! Kiertelen VUONIKSELLANI kisoissa ja vuonismestaruus vuonna 2011 oli 80 , vasta tänävuonna vaihtui uusinnat 90 cm :D

      Poista
    3. Voit pitää oman mielipiteesi, mutta tiedän kyllä itse mitä ponillani on kisoissa hypätty.
      Ja ensi kerralla voisit kommentoida omalla nimelläsi:D

      Poista
  2. Ei mul oo google tms. käyttäjää,mutta inhoan tuollaisia minunponini on paras poni ja se hyppää 90 cmvaikka este olikin vain 80cm xdxd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, poni ei oo mikään paras, mutta se hyppää silti 90cm ja enemmänkin. Joten ei pliis jatketa tätä äärimmäisen typerää vääntöä aiheesta:)

      Poista
  3. https://www.facebook.com/marika.lumpola/media_set?set=a.14317138345.21084.742853345&type=3 Tuolta löytyy Hipun entinen omistaja, ja on kuviakin Hipun "nuoruus" ajoilta (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä Hipun menneisyys selviää mulle taas enemmän:)

      Poista