maanantai 9. joulukuuta 2013

joulukalenteri #9

Tämän päivän joulukalenterissa vertailen Amandaa ja Hippua:) Ajatus lähti, kun muutamissa muissa blogeissä on näkynyt samantyyppisiä juttuja. Eli siis asiaan:

Luonne hoitaessa:
Amanda: Amanda on hoidettaessa rauhallinen, mutta saattaa vähän testata pyörimällä. Amanda ei koskaan säiky mitään hoitaessa ja laitan sen mieluiten karsinassa. Poni antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet nätisti. Suitsien laitossa suun avaaminen saattaa välillä viedä aikaa, mutta satula laitetaan ongelmitta, tosin välillä Amanda pullistelee.
Hippu: Hippu on hoidettaessa kiltti. Hippu saattaa säpsyä välillä, muttei tee pahaa. Laitan Hipun kuntoon mieluiten käytävällä, koska se on oppinut siihen jo edellisessä kodissaan. Hippu nauttii hoidosta ja antaa tehdä kaiken rauhassa. Suitset antaa laittaa hyvin, mutta satulan kanssa saattaa pullistella.

Ratsastaessa:
Sileällä:
Amanda: Amanda saattaa mennä sileällä vähän laiskasti, mutta syttyy kyllä. Poni on välillä hieman raskas ja muotoon meno saattaa viedä puolikin tuntia. Käynti on tasaista, mutta välillä laiskaa. Ravi on tasaista, mutta vaatii välillä kunnon eteenratsastusta. Laukka on tasaista, mutta ajoittain erityisen tahmeaa. Raippa kannattaa ottaa mukaan aina, kun menee selkään. Poni on hyvä erilaisissa väistoissä ja taivutuksissa. Amandan taso on ehkä heB. Amanda osaa myös vastalaukan ja etu- ja takaosakäännökset. Vastalaukka vaatii jämäkkää ratsastusta ja etuosakäännös liikkuu välillä liikaa eteenpäin. Amandan paras askellaji on ravi ja parempi kierros oikea.
Hippu: Hippu saattaa olla aluksi tahmea, mutta herää heti raviin päästyään. Hippu on kevyt ja muoto tulee melko automaattisesti viimeistään, kun kaikki askellajit on verkattu. Käynti on keinuttavaa ja moni valittaa, ettei se ole mukavaa. Ravi on pomputtavaa, mutta suomenhevosen raviksi mielestäni oikein hyvää. Laukka on vielä hieman heikko ja ajoittain myös nelitahtinen. Raippaa ei tarvita, koska poni on reipas! Hippu on hyvä laukanvaihdoissa ja erilaisissa kaarteissa yms. Hippu osaa heBn asiat ja avot, sulut, laukanvaihdot ja vastalaukat. Hippu saattaa yrittää työntää lapoja ulos ja takapäätä sisään, joten sen kanssa pitää olla tarkka. Hipun vahvin askellaji on ravi ja parempi kierros on vasen.

Esteillä:
Amanda: Hypätessä amanda kuumuu herkästi ja saattaa pukittaa. Poni hyppää helposti melko läheltä, eikä osaa vielä kunnolla katsoa oikeaa ponnistupaikkaa, joten kuski joutuu auttamaan paljon. Amanda on innokas hyppääjä, joka jättää ilmavaraa ja välttää kosketuta puomiin viimeiseen asti. Poni ei kiellä herkästi, vaan hyppää lähes aina kaiken, mitä eteen laitetaan. Amanda hyppää ratana 80-90cm ja yksttäisenä varmasti enemmänkin.
Hippu: Hypätesä Hippu kuumuu, mutta pysyy käsissä, eikä kokaan hölmöile! Hippu osaa katsoa hyvän paikan itse ja korjaa, jos kuski alkaa sekoilla tai katsoo paikan vähän väärin. Hippu hypää niin läheltä kuin kaukaakin, mutta useimmiten hyvästä paikasta. Hippu hyppää innokkasti, eikä pudota, jos vain mitenkään voi pelastaa tilanteen. Hippu ei kiellä, tai ainakaan ei ole minulla koskaan kieltänyt. Hipulla on menty ratana 90cm ja kapasiteettia riitäisi luultavasti metrin radoille. Yksittäisenä Hippu on hypännyt 120cm, tosin irtona... En tiedä vielä, paljonko se yksittäisenä hyppää:D

Maastossa:
Amanda: Maastossa Amanda on yleensä rauhallinen, mutta jos jää muista jälkeen tai sattuu huonolle päälle se saattaa pukittaa tai alkaa kuskata. Amandalla voi maastoilla ilman satulaa, jos aikoo vain kävellä, koska innostuessaan poni voi hieman kiihdytellä... Amandalla on mukava maastoilla varsinkin ilman satulaa talvella♥
Hippu: Maastoillessa Hippu voi säpsyä, joten varsinkin junaradan varressa sillä on usein tulpat korvissa. Se ei kuskaa eikä hölmöile, mutta pelästyessään saattaa poikittaa, kiihdyttää tai tehdä äkkikäännöksen. Hipulla voi mennä maastosa ilman satulaa vaikka täydessä laukassa! Hipulla on mukavaa päästellä pitkällä, pehmeällä hiekkatiellä tai raviradalla täydessä laukassa!♥

Molemmat ponit ovat siis hurmaavia, enkä koskaan voisi valita niistä vain toista, koska molemmat ovat niin ihania ja rakkaita!
Koulua Amandalla -13

Koulua Hipulla -13

Esteitä Amandalla, leiri -10

Eka hyppytunti Hipulla -13

Ravurien harjoitusradalla Hipun ja Nessun kanssa, -13

Pellolla Amandan kansa, -12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti