sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Super onnistunut estevalmennus

Moi!

Torstaina olimme taas estevalmennuksessa. Aloitimme hyppäämällä ihan pientä rataa, jossa esteet olivat enintään 60cm korkeita. Radan esteissä ei ollut mitään kovin erikoista, paitsi yhden pystyn molemmilla puolilla oli puomit innarivälillä ja sekös Hippua kummastutti!
Menimme sitä erikoista pystyä pari kertaa yksittäin, jotta Hippu  tajuaisi tehtävän idean. Pikku hiljaa se alkoi hahmottaa omia jalkojaan ja esteen ylitys helpottuikin kummasti.
Nostimme rataa hieman, n. 70-80cm korkeuteen. Taas Hippu onnistui kompastumaan siihen samaan esteeseen, vaikka miten yritin saada sitä kuuntelemaan. Hippu oli muutenkin sitä mieltä, että hän tietää itse parhaiten, kuinka estettä lähestytään, joten se ei oikein kuunnellut minua... Muuten rata meni tosi hyvin ja kaikki hypyt oli pyöreitä ja ilmavia.
Sarjaa nostettiin tässä vaiheessa lisää, muut esteet pysyivät vielä alhaalla. Hyppäsimme pelkän sarjan, jonka toinen osa oli 75cm ja toinen 90cm. Hippu ei yhtään epäröinyt, vaikka askel ei ihan osunut nappiin. Heti kun sain Hipun käyntiin, Raimo nosti yksittäisen pystyn 95cm korkeaksi. Sarjan ensimmäinen osa nostettiin 80cm korkeaksi ja toinen osa myöskin 95cm korkeaksi. Itseäni tuo korkeus jo hieman kauhistutti, mutta päätin, että haluan kuitenkin yrittää.
Hyppäsimme radan hieman lyhennettynä ja ensimmäisellä yrityksellä sarjan toinen osa tuli takajalkojen kosketuksesta alas. Loppuun hyppäsin pelkän sarjan vielä kerran ja Hippu meni helposti yli.
LINKKI VIDEOON


Valmennuksesta jäi tosi hyvä fiilis, Hippu ei kieltänyt kertaakaan ja pääsimme hyppäämään isompia esteitä, kuin yleensä. Itse sain taas varmuutta isommille esteille, mikä on hyvä juttu. Toivotaan nyt, että hyppäisimme isompaa useamminkin, niin en itse jännittäisi kun esteet nousee.
Lisäksi olen tosi tyytyväinen siihen, että jos Hippu jää esteestä kauas, se hyppää rohkeasti, ja pystyn itse menemään isoon hyppyyn mukaan. Voin myös tarvittaessa käskeä Hipun reilusti eteen ja hyppäämään kauempaa, kun ennen jäin aina pitämään ja tuli töpöaskelia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti