lauantai 6. joulukuuta 2014

Viimeistelevä valmennus ennen kisoja

Moikka!

Eilisen tonttuilun jälkeen siirryttiin tänään taas kunnon hommiin. Jaana tuli pitämään meille viimeistelevän kouluvalmennuksen. En varmaan ole itse asiassa kertonutkaan, että meillä on huomenna kisat. Menemme taas Järvenpään ratsastuskoululle, tällä kertaa vuorossa seuran koulumestaruus ja luokkana helppo B:3.
En millään malttanut olla laittamatta valmennukseen Hipulle punaista huopaa ja itselleni tonttulakkia. Saatiinkin Jaanan kanssa kunnon naurut, kun ilmestyin tunnille tonttutamineissa!
Valmennuksen alussa otettiin ihan vaan ympyrällä Hippu kuulolle käynnissä ja ravissa tekemällä isoja pidätteitä. Hippu reagoi tosi hyvin, joten siirryttiin melko nopeasti hiomaan ohjelmaa. Meillä tosiaan on lyhyt maneesi ja B:3 on pitkän radan ohjelma, joten rata tulee kisoissa oleemaan minulle hieman oudon pituinen.
Volttikahdeksikon Jaana merkitsi tötteröillä, jotta muistan varmasti sille oikean koon. Hipulle tuottaa usein ongelmia vaihtaa asetus, joten toinen voltti venyy helposti isoksi. Nyt sain kuitenkin käännettyä hyvin, kun tötteröt olivat merkkeinä.
Nelikaarisen olemme myös treeneissä tehneet pienempänä, joten sen kanssa saa olla kisoissa tarkkana. Toisaalta olemme tehneet nelikaarista treeneissä vaikeampana, joten kisoissa voi olla helpottavaa, kun onkin tilaa.
Hippu oli kaikenkaikkiaan raviohjelmassa rento ja tasainen. Laukkalävistäjä on meidän suurin kompastuskivi, koska Hippu ei tule raviin tasaisesti, jolloin lävistäjän loppu ei ole tasainen. Jälleen kerran tämä tehtävä tulee olemaan kisoissa helpompi, koska siellä lävistäjä on pidempi ja se antaa enemmän aikaa rauhoittaa ennen uutta laukannostoa.
Jaana antoi vielä viimehetken ohjeet verryttelyyn ja käski vaan hymyillä radalla, vaikka kaikki menisi ihan pieleen. Itse luulen, että suurimmat ongelmat tulevat olemaan se, että osaan itse hahmottaa radan mittasuhteet ja tehdä tehtävät oikeassa paikassa, sekä se, että saan Hipun pysymään rauhallisena ja tasaisena.
Tästä asiasta sanon joka postauksessa, mutta oon tosi pahoillani kuvien laadusta! Tänään sentään tuli vähän julkaisukelpoisia kuvia, yleensä niistä ei saa lainkaan selvää...


Lopuksi kävin kentällä kävelemässä radan. Meillä on täyspitkä kenttä, joten siellä näin mittasuhteet oikein. Itseäni rauhoittaa se, että muistin radan kentällä ja ajattelin tekeväni asiat oikeissa pisteissä.
Ennen kotiin lähtöä putsasimme äidin kanssa kisakamat ja vaihdoimme satulahuovan. Hippu sai puurot ja pääsi ulos.


2 kommenttia: