tiistai 12. marraskuuta 2013

Ahdas maneesi on syvältä!

Iltapäivää, lapsoset! No ei vaan, hei taas kaikille:)
Tänään oli taksvärkkipäivä, joten olin äitin ja isin työpaikalla. Tuhosin vanhoja asiakirjoja paperisilppurilla, joka ei tosin oikein toiminut. Käytiin iskän kanssa Kiinalaisessa ravintolassa.
Menin tallille noin 15.30. Pelastin Hipun ulkoa, koska vaikka loimitusohjeessa luki, että sateella loimi, niin ponillahan loimea ei ollut! Otin Hipun käytävälle ja laitoin sen kuntoon. Poni parka oli ihan märkä ja kurainen.
Menin maneesiin ja siellä oli myös joku tallin ulkopuolelta tullut ori verkkaamassa valmennukseen. Pääsin just kiristämään vyötä, kun tajusin, että mulla oli jalassa väärät kengät. Ei muuta, kun takasin talliin je pikainen kenkien vaihto. Sitten taas maneesiin ja seuraava ongelma; satulan alla ollut mattes oli aivan vinossa ja jouduin oikomaan sitä. Pääsin vihdoin kyytiin ja kävelin 10 minuuttia ennenkuin otin ohjat käteen. Tein voltteja ja pysähdyksiä käynnissä ja siirryin raviin. Tein ravissa temponvaihteluita, ympyröitä ja siirtymisiä. Ehdin mennä 20 minuuttia, ennen kun kaksi ratsukkoa tuli maneesiin. Sitten alkoi sen orin valmennus. Ori meni toisessa päässä maneesia ja me muut kolme toisessa päässä. Oli "hiukan" ahdasta ja joka suunnasta tuli hevosia, joten tyydyin menemään käynnissä. Yritin saada Hipun taas kunnolla kuulolle. Menin ensin vasempaan kierrokseen ja poni meni oikein mukavasti, taipui ja teki kaiken, mitä keksin pyytää. Vaihdoin suuntaa ja alkoi hillitön vääntö. Hippu puri sisäohjaan kiinni ja meni 15 minuuttia, ennen kuin sain sen taipumaan hyvin. Valmennus kesti onneksi vain puoli tuntia ja valmentajan jutellessa seuraavan ratsastajan kanssa ehdin tehdä loppuravit. Hippu meni ravit hyvin ja lopetin siihen.
Otin Hipulta kamat pois ja harjasin sen. Laitoin loimen, kylmäsin jalan ja annoin ponille iltapuurot.
Ratsastuksesta ei oo kuvia, mutta pari muuta on kyllä:
Punainen poni♥

Hipun kaunis kieli:)
 Muistakaa käydä äänestämässä erikoispostausta. Äänestys on eilisessä postauksessa!

2 kommenttia:

  1. Aaws mikä kieli, mutta söpö Hippu! :D:3
    www.aktorjapeppi.blogspot.fi

    VastaaPoista