lauantai 23. marraskuuta 2013

Valmennus "viikonloppu"

Heippulis! Taisin pari päivää takaperin lupailla postausta ratsastustunneista, joten nyt sain sen toteutettua:)
Eilen, eli perjantaina meninkin tallille jo ennen kolmea. Hipun vanhat omistajat tulivat vasta kuudelta, joten minulla oli hyvin aikaa hoitaa hippu puhtaaksi ja kiiltäväksi. Lopulta nämä odotetut vieraat saapuivat ja laitettiin Hipulle kamat päälle. Mentiin maneesiin ja Henna ratsasti ensin. Hippu oli kuulemma vino ja painoi vähän ohjalle. 15 minuutin kuluttua menin itse selkään ja Henna neuvoi vähän. Tehtiin siirtymiä ja jotain ympyröitä (?). Hippu oli ihan kiva. En mennyt kauaa, vaan vähän käyntiä ja ravia, koska mentäisiin seuraavana päivänä kunnolla. Laitettiin poni pois ja puolen tunnin kuluttua lähdettiin meille. Valvottiin aika pitkään, mentiin joskus 01.00 nukkumaan.
Tänään herättiin joskus yhdeksän jälkeen. Käytiin eläintarvikekaupassa, jonka jälkeen mentiin tallille. Pistettiin poni nopeasti kuntoon ja mentiin kentälle. Henna piti vähän tuntia, ehkä päälle 30 minuuttia. Tehtiin ensin ravia, jossa piti mennä hitaasti ja keskityttiin kulmiin. Olin ratsastanut Hippua koko ajan aivan väärin ja keskityttiin korjaamaan mun virheitä.
Sitten tehtiin ravia, mutta päätyihin ympyrät. Hippu yritti tuoda ulkolapaa ulos, mutta sain uusia tapoja korjata sitä. Lopulta päätettiin, että ympyrän jälkeen pitää laukata. Hippu innostui ja kun siirtymät takaisin raviin oli aika hirveitä ja tahti ei ollut tasainen siirryttiin pääty-ympyrälle. Harjoiteltiin hidastamista istunnalla. Sitten tehtiin ympyrälle laukannostoja, jotka menikin ihan hyvin. Ensin ohje oli, että myötää sisältä ja pidä ulkoa. Olin tosi hohdokas, kun myötäsin ulkoa ja pidin sisältä. Lisäksi mun ulkokäsi elää omaa elämäänsä jatkuvasti. Kun siirryttiin laukasta raviin Hippu yritti vetää päätä alas ja mä melkeen menin maahan asti mukanaXD Korjattiin ulkokättä taaemmas ja se toimi! Saatiin tosi hyvä siirtymä toiseen suuntaan, mutta toiseen ei tullut niin hyviä. Oltiin kuitenkin suhteellisen tyytyväisiä, joten otettiin loppuravit. Kävelin pitkään ja normaalien hoitorutiinien jälkeen laitettiin poni ulos uuden loimen kanssa♥
Kiitos Henna, opin taas kerran paljon uutta!
Perjantaina. Mitennii mun hevosella on varusteet punasia?

Samasta kohtaa maneesia.

Otiin tänää tunnin alkuun hohdokkaita...

Mut sitte vähän myöhemmin Hippu oli ihana!

En toki pompi harjoitusravissa:D

Laukkaaaaaaa! Mikä muoto taas kerran.

Hipun uusi sadeloimi♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti