tiistai 26. marraskuuta 2013

Virtahepo:3

Heippulis!
Menin tallille tänään aikalailla suoraan koulusta. Nappasin ponin tarhasta ja harjasin sen. Laitoin kamat päälle ja menin maneesiin. Hippu oli aivan innoissaan menossa töihin eilisen vapaapäivän jälkeen:) Maneesissa oli yks toinen poni hyppäämässä, mutta mahduttiin hyvin.
Hain ponin kuulolle ja se vaikutti iha hyvältä. Kun siirryin raviin Hippu vaan säntäili ympäriinsä, eikä kuunnellut yhtään. Yritin kaikkea, mutta ei vaan toiminu. Näytettiin varmaan ihan kamalilta.
Jossain vaiheessa aloin saada ponia kuulolle ja se olikin hetken aivan ihana! Tein paljon ympyröitä ja temponvaihteluja, jotta Hippu kuunteli. Siirryin laukkaamaan niin, että nostin pääty-ympyrän jälkeen laukan. Ekat pari kertaa meni hyvin, mutta sitten koko homma lässähti. Hippu puri kiinni kuolaimeen ja kaahasi ihan täysiä. Sain sen hidastamaan ja jatkoin ravissa samalla kun ratsastuksenopettajani tuli pitämään toiselle ratsukolle tuntia.
Jatkoin temponmuutoksia ravissa ja Hippu alkoi taas toimia. Päätin yrittää laukkaa, mutta Hippu otti tukevan otteen kuolaimista, loikkasi täysillä eteenpäin ja kaahasi nenä taivaissa ympäriinsä. Siinä vaiheessa en enää saanut sitä pysäytettyä ja ratsastuksenopettaja huusi jo, että "ohajaa se pienelle ympyrälle". En kuitenkaan ensin tajunnut, että se puhui mulle, mutta kun ope huusi uudestaan: "Nyt Enni käännä se hevonen pienelle ympyrälle!" tajusin totella ja sain Hipun hidastamaan. Sitten tein ahkerasti siirtymiä ja vikat laukat sujuikin oikein mallikkaasti. Loppukäynneissä Hippu yritti kahdesti poistua paikalta, mutta olin senverran hereillä, että ne jäi vaan yrityksiksi. Kävelin pitkään ja loput illasta voittekin arvata...:)
"Töitä???!!! Vihdoin sä tajusit, et mä haluun mennä lujaa!"

Puksutipuksuti:) Tätikuljetin♥

Virtahepo vauhdissa.

Hiano waawi♥
Arvonta on nyt päättynyt ja teen esittelyn voittajasta kunhan vaan kerkeän. Mahdollisesti huomenna, mutta voi mennä pidempäänkin, koska en ole edes arponut voittajaa vielä:/ Kiitos kuitenkin osallistujille, teitä oli yllättävän paljon:)

2 kommenttia:

  1. Hienon näköinen hevonen sinulla :) jos siellä on pakkasta niin ehkä saattoi vaikuttaa Hipun menoon? Vaikutat todella sisukkaalta ja taitavalta, tsemppiä jatkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vooi kiitoksia tosi paljon!:) kyllä meillä on pakkasta ja lisäksi Hipulla oli eilen vapaata, joten vauhtia riitti:)

      Poista