keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Eiliset hypyt

Moikka!
Tänään ilmoittauduin Riihimäen ratsastajien estekisoihin, jotka ovat lauantaina 17.5. Eilen treenasin vähän pikku esteitä.
Linkki videoon
Menin tallille puoli viisi. Hippu oli juuri tekemässä terapiahommia, kuten joka tiistai ja itse laittelin ruokia ja kamoja valmiiksi. Hippu vapautui minulle melko nopeasti ja vaihdoin sille ratsastuskamat.
Menin poikkeuksellisesti maneesiin, koska ulkona satoi aivan kaatamalla. Taluttelin HIppua ensin hetken ja se oli aivan sekaisin, kyttäsi kaikkea ja puhisi. Kiipesin selkään ja aloin melkein heti ravailla. Hippu tuntui tosi jännittyneeltä ja ylireagoi apuihin. Yritin olla oikein rauhallinen ja kärsivällinen ja ponikin rentoutui. Ravasin kaarevilla urilla ja välillä menin suorilla niin reipasta ravia, kun Hippu lyhyistä jaloistaan pääsi.
Laukkasin vielä hieman molempiin suuntiin keskittyen kulmiin. Hippu oli jo ihan rento ja laukkasi hyvin. Äiti rakensi meille muutaman esteen niistä vähäisistä estemateriaaleista, joita maneesissa oli (kaikki estekamat ovat siis ulkona).
Tällainen radasta tuli ensin:
Hyppäsin esteet muutaman kerran ja ne sujuivat ihan hyvin. Hippu oli heti ihan innoissaan ja laukkasi jokaiselle esteelle korvat tötteröllä ja vieläpä kaasutteli välillä pieniä pätkiä. Saatuani hyvät hypyt pyysin äitiä vaihtamaan esteiden paikkoja hieman.
Muutettuna rata oli tällainen:
Ensimmäisellä kerralla kaasutin ihan tohkeissani sarjan toisesta osasta ohi. Nauroin omalle sekoilulleni ja kokeilin uudestaan. Toinen yritys sarjalle meni hyvin ja menin koko radan vielä kerran, jotta saisin enemmän videomateriaalia.
Kiitin Hippua hyvästä suorituksesta ja ravailin loppuravit. Kävelin pitkään maasta käsin ja keräilin samalla esteitä pois.
Vein Hipun talliin. Riisuin siltä varusteet ja kylmäsin jalat. Juuri kotiin lähtiessämme annoimme ponille puurot.
Pahoittelen kuvien maneesilaatua, yritin muokata niitä, mutta toivottavasti saatte selvää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti