lauantai 31. toukokuuta 2014

koulutunti ja maastoilua

Moi!

Pahoittelen jälleen postaustaukoa, mutta nyt, kun on kesäloma ehdin taas kirjoitella aktiivisemmin, kunhan vain saan kuvia.
Eilen meillä oli kouluvalmennus. Menimme aluksi kentälle ja ehdin vähän verkkailla, kun tajusimme että kentällä alkaa toinen valmennus. Siirryimme siis maneesiin.
Aloitimme työskentelyn käynnissä. Teimme paljon pysähdyksiä, jotka sujuivat tosi hyvin. Siirryimme raviin ja teimme käynti-ravi siirtymiä. Aluksi Hippu "töksähti" käyntiin ja kiihdytti käyntiä ennen raviin siirtymistä. Hetken työskentelyn jälkeen siirtymät menivät hyvin ja pehmeästi.
Otimme laukat ympyrällä ja nostot menivät hyvin. Vasemmassa kierroksessa Hippu tuli laukassa sisäpohjetta vasten, mutta kun taivuttelin sitä hetken, se meni paljon paremmin.
Aloimme harjoitella B-merkin kouluohjelmaa, jonka aion mennä viikon päästä koulukisoissa. Menimme aluksi pohkeenväistöjä etuosa uraa seuraten ja harjoittelimme hyvää suoristusta väistön jälkeen. Ne menivät kivasti ja siirryimme opettelemaan raviosuutta ohjelmasta.
Alkutervehdyksessä menin aina keskihalkaisijan yli, ensimmäinen voltti oli liian pieni, toisessa voltissa taivutin liian vähän ja temponlisäys ei ollut mikään paras. Toistimme saman tehtävän kolmesti ja lopulta se meni hyvin.
Sitten menimme pari kertaa ohjelman läpi laukkaosuuden alkuun asti. Paria pientä mokaa lukuunottamatta se meni hyvin. Ravasin loppuravit ja kävelin pitkään. Tallissa poni yökuntoon ja sitten kotiin.



Tänään aamulla saimme kuulla ilouutisen, että Delia oli varsonut. Siispä tallille mentyämme menimme ensimmäiseksi ihailemaan varsaa sen omistajien kanssa.
Katseltuamme pikkuista aikamme menimme satulahuoneeseen istuskelemaan, koska kukaan ei jaksanut tehdä mitään.
Virpi ehdotti, että menisimme maastoon, joten hain Hipun sisälle ja laitoin sen pikavauhtia kuntoon. Hyppäsimme hevosten selkään pihassa ja lähdimme matkaan.
Menimme radanvartta pitkin ja pyörittyämme aikamme jossain (tulin siis perässä, joten en onneksi joudu osaamaan reittejä), käännyimme metsään, jossa laukkasimme ja ravasimme ylä-ja alamäkiä. Välillä kävelimme pieniä polkuja ja sitten taas laukattiin oikein lujaa.  Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa kesäloma, kuin maastolenkki lämpimällä säällä?
Ravailimme loppuraveja pehmeillä hiekkateillä ja kävelimme jonkin ihme rapakon läpi. Hetken päästä huomasin, että Hipulta puuttuu etukenkä. Jouduimme kävelemään loppumatkan tallille.
Tallilla Hippu sai puurot ja kylmäsin sen jalat. Juuri ennen kotiin lähtöä vein ponin vielä pihalle.
Saimme onneksi kengittäjän varattua maanantaiksi, mutta huomenna olisi ollut estevalmennus, johon en nyt sitten pääse. Kolmas missattu estevalmennus peräkkäin, lienee joku ennätys?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti