torstai 22. toukokuuta 2014

Poni on tähti!

Moi!
Nyt on taas niin paljon asiaa ja niin vähän aikaa... Yritän tiivistää parin päivän kuulumiset tähän postaukseen.

Tiistaina lähdin koulusta jo kello 12. Menin kotiin vaihtamaan vaatteet ja siitä sitten suoraan tallille. Hoidin Hipun ja tuuppailin kentällä. Hippu oli aika jäykkä ja ulkona oli niin kuuma, että en ratsastanut kovin kauaa.
Ratsastuksen jälkeen haimme Maijan, typyn ja Ellun sisälle ja harjasimme ne. Laitoimme kaikille hepoille ratsastusterapiavarusteet ja odottelimme, kunnes kuvausryhmä tuli. Tallillamme alkoi siis Tuhkimotarinoita-ohjelman kuvaukset. Totutimme hevoset kameroihin ja pian ohjelman päähenkilö tulikin perheineen. He nousivat rampilta selkän ja kuvasimme ensin kentällä ja sen jälkeen maastossa.
Hepat olivat ihan nätisti, vaikka kyttäsivätkin välillä kameroita. Kaikki tarvittava saatiin kuvattua ja kuvausryhmä lähti. Ohjelma tulee ulos vuoden 2014 lopussa tai 2015 alussa.


Keskiviikkona menin tallille puoli neljä. Hoidin Hipun huolellisesti ja kävin kasaamassa kentälle pienen esteradan.
Verryttelin Hippua ja se oli tosi kiva. Laukkasin paljon ja tein laukanvaihtoja, jotka onnistuivat ihan hyvin muutamaa pientä sekoilua lukuunottamatta.
Hyppäsin ensin innaria. Ajattelin tulla sisään ravissa, ja niin myös tein, mutta Hippu otti esteiden väliin askeleen ja ihmetteli, että "miten niin tähän ei saanut ottaa askeleita?!". Kokeilin uudestaan, tällä kertaa laukassa, ja se onnistui hyvin. Hyppäsin innarin vielä toisesta suunnasta ja annoin Hipun kävellä.
Seuraavaksi menin n. 70cm pystyä, jossa oli alla palikoita. Hippu tuli tosi lähelle joka kerta, mutta en jaksanut alkaa tapella vaan päätin antaa olla hetkeksi.
Menin vielä yksittäisenä okserin, joka oli n. 70cm korkea. Se onnistui tosi hyvin, joten annoin Hipun taas kävellä ja samalla nostin okseria ja innarin toista osaa niin, että innarista tuli 70cm ja okserista 80cm.
Hyppäsin radan, jossa oli innari, palikkapysty, okseri ja innari uudestaan. Rata meni hyvin ja kaikille esteille tuli hyvät paikat. Nostin okserin 90cm ja menin radan uudestaan. Okserille tuli vähän hassu hyppy, mutta hyppäsin sen yksittäisenä uudestaan ja se onnistui hyvin.
Lopuksi loppuverkat ja talissa puurot ja jalkojen kylmäys. Hippu jäi sisälle, koska ulkona satoi.





Tänään menin tallille puoli kaksi. Otin Hipun sisälle ja laitoin sen kuntoon. Menin kentälle ja kävelin ensin pitkään. Sen jälkeen ravailin kevyessä ravissa ympyröillä ja kiemuraurilla.
Aloin mennä ravissa väistöjä ja aina väistön jälkeen ratsastin kokorata leikkaan jossa tein askeleenpidennyksen. Väistöt menivät alkukankeuden jälkeen hyvin ja askeleenpidennykset olivat heti erinomaisia.
Laukat menin ympyröillä ja välillä vaihdoin suuntaa ja tein yritin tehdä laukanvaihdon väliin laukanvaihdon. Kymmenestä laukanvaihdosta sössin kuusi ja Hippu pilasi yhden. Eli kolme puhdasta vaihtoa, jippii!
Ravasin loppuravit eteen-alas ja lähdin kävelemään maastoon. Tallille tultuani juotin Hipun ja huuhtelin sen haalealla vedellä. Kylmäsin jalat ja annoin ponille puurot, minkä jälkeen vein sen ulos.
Ulkona Hippu piehtaroi oikein nautinnollisesti ja minä kirosin vieressä, että joudun huomenna harjaamaan sen. Katseltuani ponin touhuja hetken lähdin junalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti