lauantai 17. toukokuuta 2014

Estekisat Riihimäellä

Moi!

Heräsin aamulla seitsemältä. Söin aamupalan ja pakkasin kaikki tavarat rauhassa. Oona nappasin minut ja äidin kyytiin ja menimme tallille.
Hippu oli jo ulkona, joten ensin otimme Hipun ja Abbyn tavarat valmiiksi ja vasta sitten haimme ponit sisälle. Harjasin Hipun ja letitin hännän. Laitoimme kuljetuskamat poneille ja heitimme muut tavarat autoon.
Oona lastasi Abbyn esin ja sen jälkeen äiti lastasi Hipun. Se meni autoon ihan hyvin, kunhan nostin sen etujalat sillalle yksitellen. Luukut kiinni ja matkaan.
Kisapaikalla menimme maksamaan lähtömaksut ja sen jälkeen kävelimme 70cm radan. Rata oli helppo ja kaikki esteet eivät olleet maksimikorkeudessa. Radan kävelyn jälkeen purimme Hipun trailerista ja laitoimme sen kuntoon.
Menin verkkaamaan ajoissa ja käveltyäni hyvin aloin ravailla. Hippu oli energinen ja meni kauan saada se rennoksi. Laukkasin molempiin suuntiin ja aloin hypätä verryttelyesteitä. Hippu oli hieman tahmea, mutta hypyt paranivat nopeasti. Pian meninkin odottelemaan omaa vuoroani.
Olin valmistautuvana ratsukkona radalla ja ehdin hyvin näyttää kaikki "pelottavat" esteet ennen kuin oliaika aloittaa suoritus.
Moikkasin tuomaria ja lähtömerkin saatuani nostin laukan. Hippu oli aivan innoissaan kun kenttä oli iso ja ensimmäiselle esteelle tultiinkin melko vauhdilla. Laskeuduimme ristilaukassa enkä korjannut tilannetta, joten laukka "kuoli" ja jouduin ajamaan lujaa eteen kakkoselle. Lähdin itse ennakoimaan ja Hippu ottikin vielä yhden pienen laukka-askeleen, jonka seurauksena lensin hypyssä kaulalle ja kadotin molemmat jalustimet. En ehtinyt takaisin satulaan ennen kolmosta ja jouduin tekemään ympyrän, josta tuli 4vp.
Jatkoin rataa ja kaikki meni hyvin aina kahteen viimeiseen esteeseen saakka. Ne olivat linjalla, jossa oli neljä laukka-askelta. Linjan ensimmäisen esteen alla oli laatikot, joita ajattelin Hipun kyttäävän, joten ratsastin kovaa eteen. Sen seurauksena Hippu teki ison hypyn ja lähti aivan jäätävän kovaa viimeiselle esteelle. Hippu ei kuunnellut yhtään ja otti puomin. Saimme siis yhteensä 8vp ja aika oli 75.16. Olimme lopulta sijalla 12/17.
En ollut lainkaan tyytyväinen, mutta onneksi edessä oli vielä 80cm luokka. Kävelytimme Hippua äidin kanssa vuorotellen ja kävin kävelemässä 80cm radan. Rata oli jälleen melko helppo, lukuunottamatta uusinnan paria käännöstä.
Hyppäsin verkassa pari hyppyä ja ne onnistuivat, joten menin jo radan läheisyyteen. Starttasin numerolla 9, joten pääsin pian radalle valmistautuvana ratsukkona. Näytin taas muutaman esteen ja moikkasin tuomaria.
Hippu lähti taas todella lujaa, mutta ensimmäinen neljän askeleen linja esteeltä yksi esteelle kaksi meni hyvin. Kolmos-nelos linja oli ahdas, mutta poni selvitti sen hienosti. Sitten tuli sarja, jota vähän jännitin kun esteet olivat "tapissa", mutta se meni puhtaasti.
Loppu perusrata onnistui ja jatkoin uusintaan. Hippu laittoi heti uusintavaihteen päälle ja pinkaisi vauhdilla uusinnan ensimmäiselle esteelle. Siitä oli kaareva tie seuraavalle esteelle ja taas tuli hieman ahdasta. Puhtaan hypyn jälkeen jatkoimme matkaa sarjalle. Sarja meni tosi hyvin ja jäljellä oli enää pahin osuus. Tiukka kaareva tie esteelle numero 12 ja siitä vielä tiukempi tie esteelle numero 13. Hippu ylitti esteet helposti ja lisäsi vauhtia viimeisen hypyn jälkeen. Taputin ponia ja ratsastin ulos radalta. Pian kuulutettiin, että olimme sijalla kolme.
Ratsukoita oli jäljellä vielä 14 ja katsoin keikki suoritukset äidin kävelyttäessä Hippua. Oona meni numerolla 22 ja kiilasi ohitseni kolmanneksi, mutta kukaan muu ei päässyt ohi. Siispä meidät pyydettiin palkintojenjakoon ja Hippu sai suitsiinsa punaisen ruusukkeen. Varsin vauhdikkaan kunniakierroksen jälkeen kävelytin Hipun trailerille ja lastasimme sen.
Oona meni vielä 90cm luokan, jonka kävin katsomassa ja sen jälkeen lastasimme myös Abbyn. Ajoimme kotiin ja purimme hevoset traikusta. Kylmäsin Hipun jalat ja annoin sille puurot, minkä jälkeen se pääsi takaisin ulos.
Radalta otetut kuvat c: Jonna Lintunen (ellei toisin mainita), muut ottanut äitini



tämä ja tästä eteenpäin c: äiti







Saatiin esinepalkinnoksi tämmönen kiva korvahuppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti