torstai 1. toukokuuta 2014

Onnistunut estevalmennus

Moikka!
Tänään meillä oli taas Anun estevalmennus. Päätimme heti alussa hypätä aika pientä, koska Hipulla hypättiin viimeksi sunnuntaina ja silloin kuitenkin mentiin isompaa ja raskaammin.

Minulla oli tallilla yli tunti aikaa laittaa Hippu kuntoon, joten harjasin sen oikein hyvin. Laitoin estekamat Hipulle ja otin käyttöön myös uuden kypäräni. Kun olin valmis menin kentälle kävelemään.
Käveltyäni menin kaikki askellajit läpi. Anun tultua aloimme mennä ravissa väistöjä ja ympyröitä. Jäin itse vähän himmaamaan ja ravi ei ollut kovin hyvää, ja saimmekin aiheesta palautetta.
Menimme ravissa puomeja ja niiden väliin piti tehdä ympyrä.
Tässä vielä malli puomeista

 Seuraavaksi nostimme kaikki puomit pystyiksi, paitsi sinisistä teimme pienen okserin. Kaikki esteet olivat vain 30-50cm ja ne piti tulla laukassa ilman väliin tulleita ympyröitä. Ensimmäinen hyppy oli hyvä, sitten neljän laukan väli ja toinen hyvä hyppy. Taas neljä laukkaa ja kolmaskin hyppy meni hyvin. Neljäs hyppy oli myös kohtalainen, sitten kolmen laukan väli, viides hyppy oli tosi hyvä, neljä laukkaa ja kutonen onnistui. Saatiin paljon kehuja ja annoin Hipun kävellä vähän.
Nostimme esteet 50-70cm korkeiksi ja tulimme saman radan uudestaan, mutta lisäsimme loppuun vielä muutaman hypyn. Parille esteelle tultiin vähän huonosti ja yksi käännös meni aivan päin seiniä.
Kokeilimme lopuksi pysty-okseri kaarretta kolme kertaa pelkästään, koska Hippu ei oikein kääntynyt. Lopuksi hyppäsin pari kertaa pelkän okserin keskiympyrällä ja se meni ihan hyvin, varsinkin viimeisellä yrityksellä.
Annoin Hipun ravata eteen-alas ja sen jälkeen kävelin pitkään.
Tallissa riisuin Hipulta kamat pois ja kylmäsin sen jalat. Hippu jäi talliin syömään heinää ja puuroja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti