lauantai 10. toukokuuta 2014

Onnistuneet tuuppailut

Moi!
Pahoittelen postaustaukoa, mutta en ole viitsinyt kirjoittaa postauksia kuvien puutteen vuoksi. Nyt yritän taas ryhdistäytyä ja saatuani kuvia tulin kirjoittamaan.
Menimme äidin kanssa tallille  iltapäivällä. Harjasin Hipun ja varustin sen. Talutin Hipun ulos ja äiti hyppäsi pitkästä aikaa selkään.
Pidin äidille tuntia hetken. Käskin tehdä paljon asetuksia ja taivutuksia volteilla sekä ulos asetuksia ympyrällä ja lopussa Hippu näyttikin tosi hyvältä. Äiti sanoi, että Hippu oli kevyt ja sitä pystyi lopuksi ratsastamaan tosi kevyin avuin.
Vaihdoimme ratsastajaa ja minä kiipesin selkään. Olin tehnyt itselleni valmiiksi tehtäväradan, jossa oli pujottelu, paikka pysähdykselle ja kavalettipalikoista tehty "portti" jonka kohdalla piti tehdä joku siirtyminen.
Ravailin ensin muutaman kierroksen ja kun Hippu tuntui hyvältä päätin herätellä sitä vähän ja nostin laukan. Noh, poni päättikin leikkiä villihevosta. Hippu laukkasi ympäriinsä ja kun yritin tehdä pidätteitä, se nosti pään ja jatkoi laukkaa. Totesin, että laukkaa sitten ja käytin raippaa, jolloin Hippu oli taas olevinaan hurja ja yritti pukittaa, joskaan se ei saanut takapäätään kuin ehkä 50cm korkeuteen.
Siirsin Hipun raviin todella vahvoilla pidätteillä ja otin sen kunnolla kuulolle. Ravi sujui tosi hyvin ja tein paljon voltteja, joilla ratsastin sisäpohkeen hyvin läpi.
Laukkasin uudestaan, ensin pientä ja koottua laukkaa, sen jälkeen ratsastin vahvasti eteen ja Hippu laukkasi tosi hyvin ja käytti takapäätään.
Tein vielä ravissa voltteja toiseen suuntaan ja ne menivät taas hyvin. Nostin laukan ja minulla oli hieman vaikeuksia saada laukka oikeasti lyhyeksi. Pienen "neuvottelun" jälkeen Hippu luovutti ja laukasi nätisti, jolloin ratsastin sen taas isoon laukkaan.
Ravailin loppuravit ja lähdin kävelemään maastoon. Heti alkumatkasta Hippu alkoi temppuilla, kun kuusiaidan takana muutama mies pelasivat frisbeellä. Poni pysähtyi, alkoi pyöriä takapäänsä ympäri ja jumittui paikalleen. Minun oli pakko hypätä alas ja taluttaa Hippu pihan ohi, ennen kuin pääsin takaisin selkään ja jatkoin matkaa. Loppumatka tallille sujui ilman ongelmia ja pian olimmekin jo tallin pihassa. Hyppäsin alas selästä ja talutin ponin talliin.
Tallissa hoidimme äidin kanssa Hipun ja kylmäsimme sen jalat. Juuri ennen kotiin lähtöä veimme Hipun ulos.
"Mä en aio totella sua, ihan turhaan sätkit siellä!"






2 kommenttia: