maanantai 7. heinäkuuta 2014

Summercamp 2014 #1

Moi!

Tämä postaus kertoo kesäreissustamme Lahteen ja aloittaa samalla postaussarjan nimeltä summercamp 2014. Olemme nyt siis "kesäleirillä". Hippu asuu Takkulan tallilla ja me muut asumme mummolassani, josta on matkaa tallille n. kilometri.
Lähdimme matkaan seitsemältä lauantai-iltana. Hippu meni hyvin autoon ja matkusti kiltisti. Perillä taluttelin Hippua ja syöttelisn sitä. Sille oli varattu paikka ykköstallista aika läheltä ulko-ovea. Poni jäi talliin nätisti.
Sunnuntaina menimme tallille kahdeksan aikaan aamulla, koska halusimme jutella tallityöntekijöiden kanssa Hipun tarhauksesta ja muista jutuista. Tallitytöt olivat tosi kivoja ja saimme vaihdettua karsinaa, koska vanhassa oli vaarallisesti rikkoutunut ikkuna. Uusi karsina oli ihana, se oli aivan ykköstallin perällä! Lähdimme takaisin mummille syömään aamupalaa ja kymmenen jälkeen menimme taas tallille.
Isolla kentällä oli Yrjö Suomuksen estevalmennukset, joita katsoimme yli tunnin. Sen jälkeen hain Hipun sisälle ja laitoin sen kuntoon. Menin ison kentän verkkapäätyyn ratsastamaan, koska halusin mennä hyppäämään valmennuksien loputtua. Ravasin ja laukkasin ja Hipulla oli ihan kamalasti virtaa! Se kaahasi ympäriinsä pää viidentenä jalkana ja siirtymät hitaampiin askellajeihin olivat hukassa. Äiti saikin upean idean ja ilmoitti minut valmennukseen. Eipä siis muuta, kuin ohjat käteen ja menoksi!
Ensin menimme pienellä suorakaiteen muotoisella uralla ristikkoa. Yrjö käski minun lyhentää jalustimia ja oli aluksi ihan hukassa, koska en hyppää kovin lyhyellä jalustimella. Ristikko meni hyvin ja aloimme mennä pysty-okseri linjaa. Hippu hyppäsi hyvin, mutta valui ulos ensimmäisen hypyn jälkeen.
Seuraavaksi menimme paria kaarevaa linjaa ja Yrjö sanoi, että ratsastan kuin tyypillinen suomenhevosratsastaja, eli "nostan" hevosen kädellä esteen yli sen sijaan, että myötäisin. Korjasimme ongelmaa hetken ja hypyt alkoi sujua tosi kivasti. Lopuksi menimme radan, joka oli 80-90cm korkea.
Kävelin pitkään ja menin talliin huuhtomaan Hipun. se pääsi takaisin tarhaan syömään. Laitan postauksen loppupäähän videon valkusta, pahoittelen sen typeryyttä, mutta tällä koneella ei ole videonmuokkausohjelmaa.
Illalla kävimme vielä moikkaamassa Hippua ja katsomassa sen jalat.
Maanantaina menimme tallille hiukan ennen yhtätoista. Laitoimme Hipun pikaisesti kuntoon ja lähdimme maastoon niin, että äiti oli kävellen mukana. Ohitimme hurjan pelottavan golfkentän ja alitimme tunnelin ihan ilman ongelmia! Kävelimme lammen rantaan, koska halusin kahluuttaa Hippua. Se ei ensin olisi halunnut mennä veteen, vaan esitti upeita kevätjuhlaliikkeitä. Pienen suostuttelun jälkeen Hippu meni kahlaamaan ihan kiltisti ja roiskutteli vettä etujaloillaan ihan tohkeissaan. Kahlasimme pari kertaa ja jatkoimme matkaa pienillä metsäpoluilla. Kävelin suurimman osan matkasta, mutta parissa kohtaa ravasin ja laukkasin. Ratsastimme mummolaani moikkaamaan siellä kyläileviä sukulaisia ja sen jälkeen takaisin tallille. Hoidin Hipun ja se pääsi tarhaan.
Illalla kävin vielä hölköttelemässä kentällä ilman satulaa ja Hippu oli tosi ihana.
Pahoittelen osan kuvien kokoa, kone ei anna suurentaa niitä. Kuvat suurentuu klikkaamalla.

 
 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti