torstai 5. kesäkuuta 2014

Kentän pohjan testaus

Moi!

Tänään pääsin pitkästä aikaa Anun estetunnille! Kannoimme Virpin kanssa esteet kentälle, minkä jälkeen laitoin Hipun kuntoon ja menin verkkaamaan. Hippu tuntui kivalta ja oli sopivan reipas.
Anun tultua aloimme mennä puomeja ravissa ja laukassa. Hippu meni hyvin ja oli tosi helposti kontrolloitavissa.
Puomit nostettiin esteiksi ja ne piti tulla uudestaan laukassa. Hippu tuli vähän juureen, mutta meni muuten hyvin. Tulimme saman tehtävän pari kertaa ja lopussa se meni jo tosi hyvin.
Sitten tulimme sarjaa, jonka jälkeen tuli tosi vaikea mutka pystylle. Ekalla kerralla säädin ihan omiani ja onnistuin ratsastamaan vikan esteen ohi. Uusi yritys, osuttiin esteelle, mutta hyppy oli huono. Kolmannella kerralla meni hyvin.
Sitten piti mennä rata, jossa oli ensin ekasta tehtävästä tutut esteet, sitten sarja, jonka jälkeen kaareva tie pienehköltä pystyltä aivan liian ison näköiselle okserille. Okserilta menimme sen vaikean sarjalta pystylle käännöksen, jolta jatkettiin okseri-pysty linjalle.
Rata meni ihan ok, vaikka vaikean pystyn jälkeisellä tiellä okserille Hippu himmasi liikaa ja okserille tuli hyppy paikaltaan.
Halusin mennä edellisellä radalla epäonnistuneen linjan uudestaan. Pystyn jälkeen lähdin kääntämään ja Hippu ilmeisesti astui etujalalla toisen etusen päälle ja lensi nenälleen. Poni oli takaisin jaloillaan, ennen kuin minä ehdin kunnolla maahan asti. Hippu oli kuulemma mennyt ensin polvilleen ja siitä kyljelleen, mutta se oli huomannut satulan tulevan vastaan ja pompannut suoraan takaisin seisomaan.
Katsoimme, että Hippu oli päällisin puolin ok, ravasin molempiin suuntiin ja kun totesimme selvinneemme säikähdyksellä hyppäsin saman tehtävän vielä kerran, hyvällä menestyksellä.
Loppuravien jälkeen keräsimme esteet pois ja vein Hipun talliin. Poni vaikutti olevan ihan kunnossa, eikä missään ollut turvotusta. Kylmäsin sen jalat ja kävin syöttelemässä sitä. Annoin Hipulle puurot ja vein sen takaisin ulos, missä se sai heinät.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti