keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kevyttä ratsastelua

Moi!
Ilmoittauduin tänään kouluratsastuskilpailuihin, jotka pidetään Kumpumäessä 7.6. Menemme Hipun kanssa helppo C:2 ja B-merkin kouluohjelman.
Menin tallille puoli kolme. Hain Hipun sisälle ja laitoin sen kuntoon. Hippu teki taas yhden terapian, ja tällä kertaa minä talutin. Poni oli kyllä tosi hienosti!
Terapian jälkeen laitoin Hipulle ratsastuskamat terapiakamojen tilalle ja menin sen kanssa ulos. Kävelimme Pian ja Oonan kanssa pienen maastolenkin. Sen jälkeen menin kentälle.
Menin ravissa pätkiä C:2-ohjelmasta. Hippu meni kivasti ja oli rento. Sen jälkeen harjoittelin B-merkin kouluohjelmasta väistöjä ja paria ravipätkää. Nekin sujuivat ihan hyvin, vaikka väistöissä Hippu olikin ensin vahva edestä.
Laukassa harjoittelin täyskaartoja, joiden jälkeen jatkoin vähän matkaa vastalaukassa. Hippu jännitti vastalaukkaa ensin, mutta tasoittui nopeasti. Laukkasin vielä ympyröillä ja Hippu oli tosi rento ja pehmeä.
Ravasin loppuravit, koska kuumuudesta johtuen poni oli aivan hiessä, enkä itsekään olisi jaksanut mennä kauempaa. Kävelin loppukäynnit ja katselin samalla, kun osa hevosista pääsi laitumelle. Hipun laidunkausi aukeaa vasta ensi viikolla, koska emme halua sen pudottavan kenkiään laitumella ennen kisoja.
Tallissa huuhtelin Hipun viileällä vedellä, kylmäsin sen jalat ja annoin sille puurot. Kävin syöttelemässä Hippua ja se oli ihan sekaisin, kun laiumella oli hevosia. Hippu hyppi, pomppi ja pyöri narun päässä, eikä meinannut millään malttaa syödä. 20 minuutin kuluttua vein Hipun talliin iltaheinille. Pian lähdinkin kotiin.
Loppuun pari päivää sitten otettuja kuvia:


"ikinä en ole totellut, enkä ikinä tule tottelemaan!"

"no okei, jos nyt tän kerran..."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti