lauantai 14. kesäkuuta 2014

Työn alla laukanvaihdot

Moi!

Tänään Hippu koki rajun loman lopetuksen ja joutui taas töihin. Viikon kesäloma kyllä riittää mun pienelle putelle!
Äiti ja isi saivat huikea idean mennä tallille kävellen uutta reittiä, joten rämmimme jossain pusikossa tunnin, ennen kuin pääsimme tallille. Nappasin Hipun talliin ja laitoin sen kuntoon. Hippu sähläsi koko ajan ihan omiaan ja kuopi.
Menin kentälle ja kävelin alkukäynnit, joiden jälkeen menin käynnissä avoja ja sulkuja. Ne menivät hyvin ja Hippu tuntui tosi kivalta.
Ravissa Hippu meni tosi lujaa ja sain tosissani tehdä töitä, jotta poni pysyi ravissa eikä ryysinyt laukalle. Aikani siinä yritin, mutta eihän siitä mitään tullut, kun viikon lomaillut hevonen laitetaan töihin ja liikkumaan hitaasti. Siispä laukkasin puolipitkällä ohjalla molempiin suuntiin muutaman kierroksen ja yritin uudestaan ottaa Hipun kuulolle. Ravi alkoi mennä ihan hyvin. Tein kahdeksikkoa ja Hippu taipui tosi hyvin molempiin suuntiin.
Laukassa pääyin pitkästä aikaa harjoitella laukanvaihtoja, joista pari ensimmäistä onnistuivat. Hippu kuitenkin kuumui tosi paljon ja tuli etupainoiseksi, joten se ei enää saanut etujalkojen laukkaa vaihdettua. Aloin tehdä laukka-ravi-laukka siirtymiä ja aina välillä tehdä laukanvaihdon. Sain pari hyvää vaihtoa, joten ravasin loppuravit. Hippu oli selvästi rauhallisempi ja rennompi, kuin alussa!
Kävelin maastossa loppukäynnit ja hoidin Hipun. Se pääsi vielä tarhaan nauttimaan ulkoilusta.




Hurja hevoseni osaa pukittaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti